OMS-UPRAVLJANJE ILEGALNO STEKAO MILIJUNE: Istražitelji su otkrili nove detalje iz Afere INA

Foto: Pixabay/Ilustracija

Prema optužbi USKOK-a, OMS-Upravljanje ilegalno je zaradila oko 850 milijuna kuna u više od godinu dana. Naime, plin je kupovala od INA-e i Plinare istočna Slavonija te su ga preprodavali luksemburškoj tvrtki DXTI nternationalu SA, doznaje e Jutarnji list.

Spomenuta tvrtka iz Luksemburga pripada grupaciji Duferco Participations Holding SA, koju preko svojih tvrtki u Lihtenštajnu drži švicarski državljanin Bruno Bolfo. Bolfo je svoje poslovno carstvo podigao u trgovini čelikom i poznat je u svjetskim razmjerima. Posljednjih godina uključio se i u trgovinu energentima te njegove tvrtke slove kao vodeći igrači na veleprodajnom tržištu električne energije i plina.

Tijekom istraživanja je utvrđeno da je DXT International, osim što je posredstvom tvrtke OMS-Upravljanje kupovao INA-in prirodni plin, istovremeno bio, a i danas je, jedan od INA-nih dobavljača plina po tržišnim uvjetima. Iako istražitelji prije pretraga ureda Damira Škugora u INA-i provedenih tijekom ovog vikenda nisu imali pristup poslovnoj dokumentaciji INA-e, uspjeli su snimiti razgovore iz kojih jasno proizlazi da Ina ima ugovor s DXT-om te da ga namjerava produljiti za još godinu dana.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI