Oglasio se Sindikat pomoraca: ‘Odluka o prekidu potrage je razočaravajuća…’

Screenshot

Nakon što je objavljeno kako se prekida aktivna potraga za pomorcima, među kojima je i naš kapetan Dino Miškić, oglasio se i Sindikat pomoraca. Neven Melvan iz Sindikata pomoraca rekao je da je odluka o prekidu aktivne potrage za nestalim pomorcima očekivana, ali razočaravajuća.

“Jučer smo napravili sve što smo mogli. Cijelu noć pokušali smo preko raznih institucija odgoditi tu odluku, ali nije išlo. No, nadu polažemo u satelitske snimke koje stižu na dnevnoj bazi. Čim one dođu, analiziraju se, a ako se na njima uoči nešto, potraga će opet krenuti”, objasnio je Melvan.

Kaže da snimke stižu predvečer po našem vremenu, ali zbog vremenske razlike, ako se nešto na njima uoči, još danas se na Atlantiku može intenzivirati potraga. Melvan objašnjava i da se sad splav može nalaziti na ogromnom području od 1500 milja.

Ponovio je kako je u svakodnevnom kontaktu s obitelji Dine Miškića te je rekao da im je teško bilo pratiti kako se internetom prenosi lažna vijest da je splav našao turski brod.

“A što mislite kako su primili ovu vijest? Njima je najgore. Jučer im je bio strahovito težak dan. To što se dogodilo bilo je apsolutno nezbiljno. Ali i dalje svi gajimo nadu”, prenosi Dnevnik.hr.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI