OGLASIO SE GRADONAČELNIK: ‘Moramo cijelu vodoopskrbnu mrežu u Zagrebu modernizirati i obnoviti’

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević. u petak ujutro oglasio se oko puknuća cijevi na na Aveniji Marina Držića. Poplavio je kolnik te je privremeno i zatvoren promet na tom dijelu grada.

“Do 8 ujutro je već vodoopskrba uspjela uspostaviti opskrbu za sve građane. Sada je obustavljena opskrba vodom u Radničkoj cesti, u poslovnim zgrada. Lagano se stabilizirao promet. Nemamo prijava za bilo kakve štete na objektima. Nadam se da će tako i ostati. Ako bude bilo kakve štete na privatnim objektima, to će pokriti osiguranje. Ovo je drugi magistralni cjevovod koji je pukao. Star je oko 60 godina. Moramo cijelu vodoopskrbnu mrežu u Zagrebu modernizirati i obnoviti. Moramo uložiti dvije milijarde kuna u idućih 7 do 8 godina kako bismo modernizirali sustav i smanjili gubitke koji su sada 50 posto”, istaknuo je.

“Vodoopskrba i odvodnja i Zagrebački holding će provesti istragu o puknuću cijevi, kako bi se isključila mogućnost ljudske pogreške. Radit će se i forenzika cijevi”, kazao je Tomašević.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI