OGLASILI SE IZ POLICIJE I USKOKA: Nakon ispitivanja uhićenih donijet će odluku o daljenjem postupanju, potvrdili su da istražuju saborskog zastupnika

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL/Ilustracija

U vezi uhićenja međimurskog župana Matije Posavca i još pet osoba na području te županije oglasili su se iz MUP-a.

“Policijski službenici PU koprivničko-križevačke su u suradnji s Policijskim nacionalnom uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK) te u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK), rano jutros započeli s realizacijom kriminalističkog istraživanja.

Tijekom današnjeg dana provest će se sva uhićenja kao i hitne dokazne radnje koje su rezultat ovog istraživanja – koje je obuhvatilo više osoba, neke s javnim dužnostima – pod sumnjom da su počinile koruptivna kaznena djela.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja oglasit ćemo se priopćenjem s više detalja”, objavio je MUP.

Svoje priopćenje je objavio i USKOK.



“Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji koja su u tijeku rezultat su kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PU koprivničko-križevačkom i PNUSKOK-om. (10. 9. 2021.)

Navedene radnje provode se u odnosu na više osoba, među kojima su i službene osobe, za koje se sumnja da su počinile koruptivna kaznena djela.

USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju te će o tome pravodobno obavijestiti javnost.

Za sada se može potvrditi da se među osobama u odnosu na koje se provode navedene radnje nalazi i saborski zastupnik za kojeg je od Hrvatskog sabora zatraženo skidanje imuniteta”, navode u priopćenju.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI