OGLASILI SE I SUCI KOJE JE MAMIĆ PROZVAO: Odgovorili na optužbe Zdravka Mamića i otkrili svoje iduće poteze!

Photo: Dejan Rakita/PIXSELL

Suci čija je imena Mamić jučer prozvao zaštićeni su i imaju imunitet, no s njima još nitko nije obavio razgovore. Uz to nitko također nije imao potrebu razgovarati ni sa suprugom Zdravka Mamića koja je prisustvovala predaji novca.

Puno je još neodgovorenih pitanja na stolu, poput onog zašto USKOK nije ozbiljno shvatio fotografije? I zašto sve leži u ladici – gotovo pola godine? Mamić je jučer iznio jedne od najozbiljnijih optužbi, na što je stigao šturi odgovor.

“Potvrđujemo da je Zdravko Mamić 8. listopada prošle godine državnom odvjetništvu poslao svoju izjavu na sticku. USKOK je odmah po zaprimanju navedenog stika započeo sa provjerama njegovog sadržaja koje su još uvijek u tijeku”, priopćili su šturo iz USKOK-a.

Oglasili su se i prozvani suci. Sudac Županijskog suda u Osijeku Zvonko Vekić koji se nalazi na fotografijama poručuje kako su sve to neistine.

“Jeste vi ikad bili s njim na nekim privatnim druženjima, taj Buševec što on spominje. Ne bi ja to komentirao, mi imamo obveze prema ministarstvu, nas četvorica koji smo prozvani dat izjave, ja ne želim ništa komentirati.”, rekao je Vekić za RTL.



Apsolutno neutemeljenim je optužbe i jutros nazvao i sudac Krušlin koji je Mamića osudio na šest i pol godina u Osijeku.

“Upravo sam krenuo podnijet kaznenu prijavu protiv gospodina za lažno prijavljivanje, za kazneno djelo primanje mita i za moju zlouporabu položaja a isto tako mu mogu najavit da ću ga tužit u parničnom postupku za naknadu štete”, jasno će sudac Županijskog suda u Osijeku Darko Krušlin.

Težine izrečenih optužbi i cijele situacije itekako je svjestan i resorni ministar Ivan Malenica.

“Kad bi se tako na takve svakakve optužbe na račun pojedinih sudaca reagiralo suspenzijom, suspendiralo suce ne znam gdje bi se došlo. Rekao sam da su teške ozbiljne optužbe i da je važno da nadležna tijela što prije reagiraju. Što je po vama brzi rok? Teško mi je reć što je brzo, kad ne znam što je sadržaj tih dokumenata što je gospodin Mamić poslao USKOK-u. Znači vama su ruke vezane? Da. I vi ništa od toga niste znali? Ne”, poručuje ministar Ivan Malenica.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI