OGLASILA SE RAVNATELJICA KARLOVAČKE ŠKOLE: ‘Očekujem da će policija objaviti da je sve bio trenutak dviju usijanih glavica, naguravanje i nesretni slučaj’

Pixabay

Ravnateljica karlovačke Osnovne škole Grabrik Darija Begedin, pozvala je u četvrtak policiju da udovolji djelatnicima škole, učenicima i roditeljima te objave što se zapravo dogodilo na školskom igralištu.

Podsjetimo, mediji su objavili da se na školskom igralištu početkom ovog mjeseca dogodilo vršnjačko nasilje te je jednom učeniku ozlijeđena glava. Begedin je rekla da su nakon tog događaja 5. svibnja policajci u školi bili tri dana, razgovarali s očevicima, a neki od roditelja dolazili su i na obavijesne razgovore jer nisu htjeli da im djecu ispituju bez njihove nazočnosti.

Dodala je kako sada “policija šuti”.

“Svi šute, puštaju da se događa medijski linč, da na društvenim mrežama bukti govor mržnje te se vrlo ružno napada i dječaka zbog kojeg se drugi učenik ozlijedio, ali i njegove roditelje”, rekla je.

Istaknula je da je poslušala policiju te nije iznosila detalje o tom događaju iako je danima “trajao neviđeni pritisak”.No, sada očekuje kako će iz policije objaviti da je “sve bio trenutak dviju usijanih glavica, udarac nogom, pa lopticom u glavu, naguravanje i nesretni slučaj”.

“Očekujemo da konačno policija izda neko priopćenje. Tražila sam to pisano od njih, danas zahtjev i ponovila da roditelji i opća javnost zaslužuju znati što se dogodilo i prestanu neprimjerene objave na društvenim mrežama”, naglasila je ravnateljica.

Kako je rekla, sve je to vrlo važno kako bi se zaustavio govor mržnje prema drugom dječaku, njegovoj obitelji te prema školi i njoj kao ravnateljici.

Begedin je istaknula kako je od policije zatražila da joj dostavi zapisnik i pisano očitovanje o događaju. No, poručila je, da policija nema potrebu reći da se na igralištu škole dogodio jedan nesretni slučaj zbog naguravanja, niti je dobila slobodu da opiše događaj sve dok traju izvidi.

Begedin nalaz očekuje i od prosvjetne inspekcije te ocjenu poštuje li se Pravilnik o postupanju odgojno obrazovnih radnika u poduzimanju mjera zaštite prava učenika.

“Naš propust je bio jedino što dijete nismo s hitnom pomoći prepratili u bolnicu, no učenik je srećom dobro i sutradan ujutro bio je pušten kući”, zaključila je ravnateljica Begedin.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI