OGLASILA SE I PRAVOBRANITELJICA OKO SPLITSKOG SKANDALA: ‘Potrebu za intimnošću i bliskošću imaju sve osobe pa i osobe s invaliditetom’

Foto: Vojko Basic / CROPIX

Pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slošnjak u ponedjeljak je reagirala na skandal koji je zatresao Split. Naglasila je kako invaliditet Luke Baričića “nameće zaključak da osobe s invaliditetom generalno nisu sposobne donositi zrele i odgovorne procjene o upuštanju u intimne odnose kao i da su u cijelosti lišene potreba i želja, mogućnosti i šansi u ostvarenju seksualnog odnosa i za koji su, kada se za to stvori prilika, spremni žrtvovati vlastiti pa i tuđi ugled i dostojanstvo”.

“Potrebu za intimnošću i bliskošću imaju sve osobe pa i osobe s invaliditetom, isto kao što je korištenje aplikacija za upoznavanje u današnje vrijeme opće raširena pojava”, kazala je Slošnjak.

Dodala je kako je apostrofiranje invaliditeta Luke Baričića u ovom slučaju nepotrebno i neprimjereno.

“U suštini to predstavlja povredu dostojanstva Luke Baričića i podcjenjivanje njegovog kapaciteta da preuzme osobnu odgovornost za vlastite postupke”.

Podsjetimo, Luka Baričić potvrdio je u kako je slao eksplicitne snimke seksualnog sadržaja preko društvenih mreža.Facebook Comments

Loading...
DIJELI