ODVJETNIK ŠKARICA O SLUČAJU SUTKINJE ŠUPE: ‘Ona je negirala krivnju, čeka se odluka o istražnom zatvoru’

Screenshot/N1

U akciji istražitelja za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta održanoj u utorak poslije podne uhićeni su šibenska sutkinja Maja Šupe, poduzetnik Blažo Petrović te odvjetnik Branimir Zmijanović.

Kako se navodi, Šupe je za mito trebala Petroviću donijeti oslobađajuću presudu.

Nakon davanja iskaza u USKOK-u u Splitu, javnosti se u srijedu obratio odvjetnik Maje Šupe, Krešimir Škarica.

“Zaprimila je pouku o pravima, a sve što joj se stavlja na teret je zanijekala. Očekuje se da će sudac u srijedu 18 sati zatražiti istražni zatvor. Šupe je iznosila obranu”, rekao je Škarica.

Potvrdio je da je riječ o primanju mita u zamjenu za oslobađajuću presudu.



Odvjetnik Maje Šupe još je jednom naglasio kako se ona ne smatra krivom. Na upit o tome što će se dogoditi i hoće li dobiti otkaz, neslužbeno se doznaje da je ona zatražila umirovljenje.

Podsjetimo, prema prvim neslužbenim informacijama sutkinja je uhićena zbog sumnje da je od poduzetnika Petrovića, koji je u javnosti poznat još od suđenja tzv. zagrebačkoj zločinačkoj organizaciji prije dvadesetak godina, primila 15 tisuća eura kako bi presudila u njegovu korist.

Inače, Šupe je zamjenica predsjednika kaznenog odjela Općinskog suda u Šibeniku. U javnosti je zapamćena po oslobađajućoj presudi Tomislavu Horvatinčiću zbog sinkope nakon izazivanja pomorske nesreće u kojoj je poginuo talijanski bračni par.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI