ODVJETNICA IZ ZADRA POSVOJILA PETERO DJECE IZ KONGA: Ovo je njezina istina: ‘Danas nastupam kao majka, a događaji u zadnjih mjesec dana izgledaju kao ‘lov na djecu’

Pixabay/Ilustracija

Mnogo se u zadnje vrijeme govori o usvajanju djece pri čemu posebice intigira slučaj posvajanja djece iz Konga. U emisiji Nedjeljom u 2 HRT-a o tome je govorila Tanja Budimir Gulan, odvjetnica iz Zadra.

Pojasnila je kako izgleda proces posvojenja, zašto ima tako puno pravnih nedoumica, koliko se “čeka” na posvojenje djece u Hrvatskoj te kako se osjećaju roditelji koji su već ranije doveli djecu iz Afrike.

Budimir Gulan je posvojila petero djece iz Konga.

Rekla je kako ju je cijela ova novonastala situacija oko uhićenih posvojitelja u Zambiji natjerala da ispriča javnosti kako je ona posvajala djecu i da tako pokuša otkloniti nedoumice koje se u javnosti vezuju uz ovu temu.

Na pitanje koji su njeni razlozi izlaska sa svojom pričom u javnost, odgovorila je da “to naprosto mora učiniti”.



“Ne mogu reći da sam ja sad glasnik svih obitelji koje su posvojile djecu u Hrvatskoj iz DR Konga, ali se svi u ovom trenutku nalazimo u jednoj jako teškoj situaciji jer smo izloženi neviđenom medijskom linču. Lako za nas posvojitelje, ali su izložena naša djeca. Ja danas ne nastupam kao odvjetnica, ne kao Tanja Budimir Gulan. Ja danas nastupam kao majka. Mislim da svaka majka ima poriv zaštititi svoju djecu pa tako i ja”, rekla je Budimir Gulan.

Osvrnula se na događaje u zadnjih mjesec dana za što je naglasila kako to izgleda kao “lov na djecu”.

“Pogledajte malo medijske natpise i društvene mreže, mislim da to svi gledaju i čitaju komentare. Toliko su degutantni i brojni da ne želim te riječi ponavljati niti se na takav nivo spuštati. Ali kad pogledate nacrtano vješalo, na što vas to asocira? Znam da tu postoje određene političke opcije, ali kako sam ja apsolutno apolitična neću prozivati nikoga, niti sam taj tip. Ali moram reći da ljudi koji su u politici i koji se javno izlažu i govore o činjenicama o kojima, usudit ću se reći, pojma nemaju – da moraju razmišljati doista o djeci o kojoj navodno razmišljaju i nas prozivaju trgovcima djece ili ne znam, mi smo tu neka međunarodna skupina koja se bavi trgovinom djece, tako svašta nešto… Naravno da me to na neki način prisililo da dođem i kažem par rečenica o tome tko mi posvojitelji jesmo”, naglasila je Budimir Gulan.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI