ODRŽAN HITAN SASTANAK SVJETSKIH VOĐA: SAD obećale pomoć Poljskoj u svakom pogledu pa i u detaljnoj istrazi u vezi eksplozije

Foto: Guliver/ Xinhua/Wu Wei/Ilustracija

Zbog pada projektila na tlo Poljske, čelnici članica država G7 i NATO-a održali su hitan sastanak u Baliju na Indoneziji gdje se nalaze na samitu G20.

Na sastanku su sudjelovali američki predsjednik Joe Biden, britanski premijer Rishi Sunak, njemački kancelar Olaf Scholz, francuski predsjednik Emmanuel Macron, kanadski predsjednik Justin Trudeau, Ursula Von der Leyen iz EU-a, Fumio Kishida iz Japana, Pedro Sanchez iz Španjolske, Mark Rutte iz Nizozemske, Giorgia Meloni iz Italije i Charles Michel.

Novinari su pitali  američkog predsjednika ima li kakav osvrt na događaje u Poljskoj, a na to je Biden odgovorio kako zasad nema nikakav komentar, objavio je Reuters.

Nakon incidenta SAD su obećale Poljskoj pomoć u svakom pogledu pa tako i u samoj detaljnoj istrazi oko eksplozije. Inače, Poljska je u noći s utorka na srijedu potvrdila kako su projektili koji su pali u mjestu Przewodow ruske proizvodnje, ali i da nemaju potvrdu tko ih je ispalio.

 



Facebook Comments

Loading...
DIJELI