ODLUKA ČASNOG SUDA HRVATSKE LIJEČNIČKE KOMORE: Odbili oduzeti licenciju liječnici koja je bila na antivakserskom prosvjedu

Pixabay

Ublažavanjem epidemioloških mjera već smo zaboravili kako su izgledali antivakserski skupovi. Ipak, jedan događaj vratio nas je u to doba.

Časni sud Hrvatske liječničke komore u utorak je odgodio saslušanje dr. Damira Biloglava zbog sudjelovanja na antivakserskim skupovima dok je postupak protiv njegove kolegice Alme Demirović obustavljen, a postupak je inicirao pred Komorom novi prosvjed protivnika cijepljenja.

Saslušanje obiteljskog liječnika iz Zadra Damira Biloglava odgođeno je za mjesec dana jer je tražio prisutnost svoga odvjetnika koji nije bio pozvan.

Protiv liječnice i predsjednice Udruge roditelja aktivista Alme Demirović postupak je obustavljen, te je odbačen zahtjev da joj se oduzme licenca na tri mjeseca. Njezin odvjetnik Joško Biliškov rekao je da su zadovoljni korektnim postupanjem vijeća Časnoga suda Hrvatske liječničke komore (HLK) koje je ispitalo slučaj.

O čemu je bila riječ? Sumnjalo se da su to dvoje liječnika svojim javnim istupima postupali protivno Kodeksu medicinske etike i deontologije koji propisuje postupanje u skladu sa spoznajama suvremene medicine i znanosti.



Dok su Biloglav i Demirović bili na zakazanom ročištu, pred zgradom Hrvatske liječničke komore okupilo se stotinjak prosvjednika tražeći odlazak vodstva Komore i oduzimanje licence njezinom predsjedništvu, koje su optužili za “vraćanje verbalnog delikta iz olovnih vremena”.

Skup potpore za dvoje liječnika u organizaciji pokreta “Slobodni zajedno”, prerastao je u prosvjed cijepljenju protiv covida, vladajućoj politici, ali i covid-potvrdama koje već neko vrijeme nisu na snazi.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI