Odlučeno koliko će novca dobiti studenti kojima je požar na Cvjetnom uništio sobe i stvari

Davor Puklavec/PIXSELL

Izvidjet će se mogućnost dodatne naknade kada se utvrdi točna visina štete

Ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavo Barišić u pratnji suradnika, sanacijskog upravitelja Studentskoga centra u Zagrebu Mirka Bošnjaka i predsjednika Studentskoga zbora Sveučilišta u Zagrebu Petra Labrovića obišao je studentski dom „Cvjetno naselje“ čiji je jedan dio oštećen u požaru koji je buknuo u srijedu.

>>> Pravi uzrok požara u Cvjetnom naselju ipak nije čajna kuhinja, nego…

Ministar je istaknuo kako će Ministarstvo znanosti i obrazovanja osigurati jednokratnu pomoć u iznosu od 4000 kuna studentima koji su pretrpjeli štetu, a koje će uplatiti u ponedjeljak, 27. veljače.  Također, izvidjet će se mogućnost dodatne naknade kada se utvrdi točna visina štete.

Podsjetimo, u srijedu nešto iza 15 sati vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Zagreb izašli su na intervenciju. Sudjelovalo je 8 vozila i 26 vatrogasaca koji su vatru ugasili ubrzo nakon što su stigli na mjesto požara. Ozljeđena su dva studenta, a žena (77) koju je prilikom intervencije udarilo vatrogasno vozilo izgubila je život.

Očevidom je utvrđeno da je požar izbio zbog djelovanja otvorenog plamena iz zasad neutvrđenog izvora na ravnom krovištu spojnog objekta, koji spaja treći i četvrti paviljon studentskog doma.



>>> Umrla žena koju je na Cvjetnom pregazio vatrogasni kamion

Facebook Comments

Loading...
DIJELI