Odlučeno je! Gradska Skupština će se napokon sastati, oporba opet ogorčena!

Foto: Bruno Konjevic / CROPIX

Skoro pa mjesec dana gradska je oporba zahtijevala od grada sastanak čiji bi dnevni red bio niz točaka o sanaciji štete od potresa, a dana 7. svibnja napokon će se održati sjednica zagrebačke Gradske skupštine koja će, osim o potresu, raspravljati i o i mjerama vezanih za posljedice epidemije Covida-19, odlučilo je predsjedništvo Skupštine, prenosi HRT.

No, ni planiranje dugoočekivane sjednice ne prolazi bez problema. Naime, vladajuća većina koju čini stranka Milana Bandića i HDZ inzistiraju da se sjednica održi elektroničkom poštom, a oporba ne pronalazi razlog zašto jer restriktivne mjere već tada bit će spuštene.

“Drugog svibnja bit će moguća vjerska okupljanja, a 7. svibnja neće biti omogućena fizička sjednica Gradske skupštine koja je vjerojatno najpotrebnija u povijesti grada Zagreba jer neće biti rasprave, neće biti aktualnog sata, neće se moći ništa gradonačelnik pitati, neće se moći raspravljati o njegovoj ulozi i radu nakon potresa i za vrijeme korone, tako da je to apsolutno zlouporaba moći”, poručio je zastupnik Tomislav Tomašević iz “Zagreb je naš!”.

Tomašević je, skupa s klubovima gradskih zastupnika SDP-aGLAS-aHSU-aKlub zastupnika lijevog blokaHSLS-a i nezavisnog zastupnika Vladimira Ferdeljija te Klub nezavisnih zastupnika, prije par dana Gradskoj skupštini podnio zahtjev za sazivanjem sjednice skupštine putem čega su prozvali Dragu Prgometa da u 15 dana odredi datum sjednice. On je to očito učinio nešto ranije.

Na navedenoj sjednici oporba bi htjela razgovarati o četiri točke dnevnog reda pa tako ističu da nije riješeno stambeno zbrinjavanje građana pogođenih potresom, da se ne zna koji su razmjeri štete, a niti kako se koriste donacije te kako protječe sanacija dimnjaka.



 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI