ODLIČNA VIJEST ZA POLJOPRIVREDNIKE: Ministarstvo izdvojilo 200 milijuna kuna pomoći

Foto: Cropix

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković kazala je u nedjelju kako je Ministarstvo poljoprivrede pripremilo izvanrednu mjeru za poljoprivrednike od oko 200 milijuna kuna za pomoć zbog suša. Ističe i kako će Ministarstvo razmotriti i još neke načine pomoći.

“Poljoprivrednici ne mogu ispuniti sve zahtjeve vezane uz dobivanje ovog predujma. Njihovi su razlozi opravdani, riječ je o višoj sili. Tamo gdje se proglasi elementarna nepogoda, vidimo da su županije itekako počele proglašavati opravdano elementarne nepogode zbog značajnih šteta od suše, oni neće morati ispuniti zahtjeve koji su inače projicirani, a moći će dobiti potporu”, kazala je ministrica.

“Takva mjera omogućena nam je prije svega zbog brutalne, neopravdane i ničim izazvane agresije Rusije na Ukrajinu. Međutim, svi poljoprivrednici koji budu osjećali povećanje troškova i pad prihoda, a koji primjenjuju dobre agrookolišne prakse, to je jedan od osnovnih uvjeta, moći će koristiti ovu mjeru koja će za njih biti vrijedna do 15 tisuća eura, kao paušalna potpora”, dodala je.

Ističe i kako se trenutno radi na novom jesenskom paketu.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI