ODLAZI MILANOVIĆEVA MILJENICA: Gdje će karijeru nastaviti Milanka Opačić?

Patrik Macek/PIXSELL

Nekada je žarila i palila hrvatskom politikom, kao saborska zastupnica, a zatim i kao ministrica i potpredsjednica Vlade.

Riječ je dakako o nekadašnjoj SDP-ovki, i jednoj od miljenica Zorana MilanovićaMilanki Opačić koja je nakon ovih parlamentarnih izbora okončala svoju gotovo dva desetljeća dugu saborsku karijeru.

Opačić je jedna od najvećih gubitnica ovih izbora, što zapravo nikoga i ne čudi s obzirom na to da se svojim biračima zamjerila nakon što je napuštajući SDP odlučila biti jedan od žetončića Milana Bandića.

Opačić je inače u saborske klupe prvi put sjela nakon izbora davne 892-e godine, a po tadašnjim propisima srpska nacionalna zajednica imala je pravo na onoliko zastupnika u Saboru koliki je bio njihov udio u stanovništvu RU. U skladu s time nakon izbora u sabor je ušlo 13 zastupnika među kojima i 24-godišnja Opačić koja je zastupnica bila do konca mandata 1995. godine.

U Sabor ponovo ulazi 2000-godine, kada je u četvrti saziv izabrana kao SDP-ova zastupnica. Opačić nakon toga ulazi i u peti saziv sabora također na partijskoj listi. I u siječnju 2008. godine domogla se saborskih klupa, a u osmom sazivu sabora odnosno 2016. godine postaje potpredsejdnica Sabora. Zatim ulazi i u deveti saborski saziv, napuštajući SDP.Jedno je vrijeme djelovala kao nezavisna da bi se u konačnici udružila s Bandićem s kojim je okončala svoj saborski staž. Gdje će Opačić nastaviti karijeru nije poznato, no iz izvora bliskih ovoj zastupnici može se čuti kako je politika više ne zanima te da se iste zasitila.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI