ODLAZI LI JOŠ JEDAN PLENKOVIĆEV MINISTAR? Premijer mu daje potporu, no oporba ima niz zamjerki

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u srijedu je kazao kako ministar zdravstva Vili Beroš ima njegovu podršku.

Podsjetimo, oporba traži njegov opoziv, a u Hrvatskom saboru traje rasprava o povjerenju ministru, dok će glasovanje biti u petak.

“Ostajemo pri očitovanju Vlade, otklonili smo i odbili sve prijedloge oporbe po svim točkama, uz snažnu potporu ministru Berošu“, istaknuo je Plenković u Saboru.

“Ima moju potporu i vjerujem da će imati i potporu saborske većine“, dodao je.

“Samo u mandatu ministra Beroša uložili smo preko 9 milijardi kuna u zdravstvene ustanove, ogroman je iznos bespovratnih sredstava predviđen iz Nacionalnog programa oporavka i otpornosti” naglasio je premijer u srijedu.“Beroš je odbacio navode koje je u prijedlogu za opozivom napisala oporba. U tom prijedlogu niz je elemenata koji predstavljaju konstrukcije, poluistine, a neke su i potpune neistine”, istaknuo je.

SDP-ov Peđa Grbin komentirao je Berošev prijedlog o zdravstvenoj reformi. Istaknuo je problem javne nabave te da dug u zdravstvu mjesečno raste 400 do 500 milijuna kuna.

Stephen Nikola Bartulica iz redova DP-a govorio je o modelu upravljanja.

“Imamo preko tisuću privatnih zdravstvenih ustanova no i pored njih su liste čekanja jako duge”, ističe.

Zastupnica Radničke fronte Katarina Peović poručila je Plenkoviću kako izgleda kao da ga  „škalja“ inicijativa vraćanja pobačaja u Ustav.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI