ODLAZE S DOBRIM OTPREMNINAMA: Bivša Uprava Holdinga ostavila je milijunske dugove

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Nakon izbora na vlast u Zagrebu došao je Tomislav Tomašević, a novi gradonačelnik i njegov tim već su uspjeli podijeliti zagrebačku javnost smjenom čelnih ljudi u Zagrebačkom holdingu.

Međutim, kadrovi Milana Bandića iz Holdinga ne odlaze praznih ruku, premda za sobom ostavljaju financijsko rasulo.

Bivšu upravu su kao što je poznato tvorili šefica Holdinga Ana Stojić Deban, Bernard Mršo, Danijela Franić i Marica Duspera, a budući da oni već nose status prošlih na njihove pozicije gradonačelnik i njegovi zamjenici Danijela Dolenc i Luka Kolaret postavili su nove ljude.

Slijedom toga predsjednikom Uprave imenovan je Nikola Vuković, a njemu uz bok bit će Ante Samodol. Kritike na račun toga što je nova družina izabrana mimo javnog natječaja ne jenjavaju, ali dio javnosti kritičan je i prema ugovoru iz kojeg proizlazi da svaki član bivše Uprave ostvaruje pravo na otpremninu u iznosu od tri bruto plaće.

Bivšoj predsjednici Uprave otpremnina bi trebala iznositi 99 tisuća kuna, a svaki od tri preostala člana ima pravo na 90.000 bruto.



Dakle, sve skupa govorimo o iznosu od 369.000 kuna.

U isto vrijeme treba imati na umu i to kako je Holding samo u zadnjih sedam godina poslovanja ostvario gubitak u iznosu od basnoslovnih 305 milijuna kuna.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI