ODLAZAK PULJKA I IVOŠEVIĆA: Sabina Glasovac i Josip Markotić među prvima komentiraju

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Nakon što su preko svog tima za odnose s javnošću splitski gradonačelnik Ivica Puljak i njegov zamjenik Bojan Ivošević poručili da će dati ostavke, dolaze i prve reakcije na tu odluku.

SDP-ova zastupnica Sabina Glasovac za N1 rekla je da je poštenije otići, nego forsirati nešto što ne funkcionira.

“Nezgodno je komentirati neslužbene informacije, bit će prilike. Ako postoje nepremostivi problemi i ako je nemoguća suradnja, pošteno je razići se u miru, predati mandat, a ne siliti nešto što ne funkcionira kao na nacionalnoj razini”, rekla je Glasovac i dodala:

“Neki se malo iskustva pokažu kao sjajni, neki s puno iskustva rade loše. Teško je ocjenjivati njegov rad, to najbolje znaju stanovnici Splita. Mi smo imali priliku vidjeti trzavice, to puni novinske stupce i to je zasjenilo omogućavanje većine, pa proračun…”

Zastupnik Mosta u splitskom Gradskom vijeću Josip Markotić rekao je za N1 da je kap koja je prelila čašu podizanje optužnice protiv Ivoševića i najpošteniji bi bili novi izbori, na što je Most pozvao jutros. Jutros su tražili izbore i za Gradsko vijeće, ne samo za gradonačelnika, iako ti izbori nisu nužno vezani jedni uz druge. Mostovci su spremni za nove izbore, Markotić kaže da je to najpoštenije i najobjektivnije.



“Napravio je dosta dobrih stvari za grad i Mostu je žao što se doveo u situaciju da mora odstupiti. Ima energiju, karakter i poštenje koje je gradu potrebno. Mi u Mostu ne želimo da nam ljestvica bude ni HDZ ni Kerum ni Plenković ni HDZ u Splitu koji ima plagijatora, želimo ju dignuti i ovo što je dogradonačelnik učinio nije dopustivo i razlog je da podnese ostavku”, rekao je splitski Mostovac.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI