ODLAZAK LEGENDARNOG RATNOG REPORTERA: Nakon teške bolesti preminuo Antun Masle

Foto: Tonci Plazibat / CROPIX

Legendarni ratni reporter i novinar s dugogodišnjim iskustvom u tiskanim i elektroničkim medijima kao i glavni urednik Dubrovačkog vjesnika Antun Masle, preminuo je u noći na nedjelju nakon teške bolesti u 66. godini.

U dugogodišnjoj novinarskoj karijeri radio je u Globusu, Jutarnjem listu, Slobodnoj Dalmaciji, te surađivao s Glorijom i Arenom. U razdoblju od 2006. do 2011. bio je urednik dnevnih vijesti Nove TV, a potom je radio kao zamjenik glavnog urednika Dubrovačkog vjesnika i urednik portala. Na čelu Dubrovačkog vjesnika bio je od 2017. godine.

Devedesetih godina prošlog stoljeća bavio se istraživačkim novinarstvom i izvještavanjem s ratišta u Hrvatskoj te s najvažnijih svjetskih točaka sukoba – Bosne i Hercegovine, Čečenije, Iraka, Afganistana…

Masle je kao novinar Globusa 1999. godine uhićen u Crnoj Gori, na graničnom prijelazu Božaj, nedaleko od Podgorice, zbog bizarne optužbe za vojnu špijunažu. U vojnom zatvoru proveo je tri mjeseca nakon čega je preko vojne bolnice uspio pobjeći i vratiti se u Hrvatsku.

Osim toga, ranjen je u pucnjavi zbog tekstova koje je pisao o Dubrovačkoj banci.Godišnju nagradu Miljenko Smoje za novinarstvo dobio je 2017. na tradicionalnoj dodjeli nagrada za umjetnost, znanost i novinarstvo Slobodne Dalmacije.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI