ODGOVORILI PLENKOVIĆU! Ured predsjednika o navodnom odbijanju večere s Macronom: ‘Mi uvijek pozivamo sve, a to što se ne odazivaju…’

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Francuski predsjednik Emmanuel Macron dolazu u Hrvatsku, kako bi između ostalog prisustvovao potpisivanju ugovora o kupnji borbenih zrakoplova Rafale i sklapanju strateškog partnerstva.

Uobičajena prepucavanja na relaciji Pantovčak – Banski dvori nisu izostajali ni u ovom slučaju.

Naime, premijer Andrej Plenković Macrona nastoji ugostiti ručkom na kojem će biti prisutno stotinjak uzvanika, no među njima nema predsjednika države Zorana Milanovića.

No, premijer tvrdi kako je Milanoviću ponudio da on organizira ručak, što je predsjednik navodno odbio.

“Milanoviću je bilo ponuđeno da bude domaćin ili večere ili ručka. To je odbio, budući da je odbio ja sam preuzeo da budem domaćin i večere i ručka. Točka. Odite lijepo gore i pitajte ga – dobar dan, zašto niste htjeli biti domaćin ili ručka ili večere?



Tamo postavljajte to pitanje, ne meni zahvaljujući kojem Macron dolazi i s kojim ćemo potpisati strateško partnerstvo, potpisati ugovor o kupnji Rafaela. To je kriva adresa, pitajte tamo gdje treba”, rekao je premijer Plenković.

Ubrzo je uslijedio i odgovor sa Pantovčaka.

Naime, iz Ureda predsjednika poručuju da su radili sve po protokolu. Kažu da prije svega Macron dolazi u večernjim satima, te da nije bilo prostora za organiziranje službene svečane večere jer službeni posjet počinje, što se njih tiče, u četvrtak dolaskom na Pantovčak. Nakon toga Macron ide na ručak, ali ne ostaje te ne ostaje ni mogućnost da se organizira svečana večera.

Što se radnog ručka tiče tu nema spora, poručuju s Pantovčaka, to je operativna razina gdje će biti ministri. Karakter svečanog ručka na koji dolaze estradnjaci, sportaši i mnogi gospodarstvenici, na kojem mjesta za predsjednika nema, s Pantovčaka komentiraju tvrdnjom da je ovo prva takva situacija.

Kada Ured predsjednika organizira takve stvari pozivnice odlaze na više adresa među kojima su Ured predsjednika Vlade, premijer, predsjednik Sabora i ministar vanjskih poslova. To što se ne odazovu, nije problem Ureda predsjednika, priopćili su sa Pantovčaka za RTL.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI