ODGOVOR TOMAŠEVIĆU! Opozvani direktor: Nisam mogao čitavo vrijeme biti veliki učitelj

Foto: Holding

Opozvani direktor uprave Zagrebačkog holdinga Nikola Vuković, osvrnuo se na optužbe zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića.

Demntiruajući optužbe Vuković je objavio priopćenje u kojem tvrdi kako su novi članovi uprave bili dobro informirani i uključeni u odlučivanje, a da im “nije mogao cijelo vrijeme biti veliki učitelj”. Također naglašava kako je sve radio unutar zakona i svojih ovlasti.

Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Netočno je da nismo davali informacije novim članovima uprave – svatko od njih je dobio stick sa svim aktima i podacima o ZGH. Netočno je da nisu uključivani u odlučivanje – od dolaska su bili nazočni svim sjednicama Uprave i odlučivali o svim točkama dnevnog reda.

Nisu nikad glasovali protiv niti bili suzdržani. Bili su nazočni i na svim kolegijima. S druge strane ja kao predsjednik Uprave nikad nisam imao uvid u njihove programe razvoja ZGH temeljem kojih su izabrani u Upravu.



Moguće je da su programi bili tako dobri da im nije trebalo otvaranje stickova za upoznavanje sa informacijama o ZGH. S obzirom na obveze predsjednika Uprave i činjenicu da dan traje samo 24 sata nisam mogao čitavo vrijeme biti veliki učitelj.

Ovlasti predsjednika Uprave su precizno definirane Izjavom o osnivanju i nikad nisam izašao izvan tih ovlasti niti zakonskih odredbi. Koliko su drugi poštivali temeljne akte ZGH-a i zakone pokazat će vrijeme”, navodi se u Vukovićevom prioćenju.

Podsjetimo, gradonačelnik Tomašević danas se osvrnuo na razloge smjene članova Uprave Holdinga.”, stoji u priopćenju.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI