ODBJEGLI TAJKUN PISAO PREMIJERU PLENKOVIĆU: Bivše prijatelje optužuje za teška kaznena djela

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Odbjegli hrvatski tajkun Miroslav Kutle, koji posljednjih nekoliko tjedana u Nacionalu ne prestaje prozivati braću Pripuz i pokojnog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, na naslovnicu ovog tjednika nedavno je dospio zbog pisma kojim se obratio premijeru Andreju Plenkoviću nezadovoljan time što vlasti nisu reagirale na njegova upozorenja da su mu radijski sustav nasilno preuzeli bivši prijatelji koje optužuje za teška kaznena djela.

”Ne obraćam vam se kao šefu stranke čiji sam izvorni osnivač niti očekujem bilo kakve beneficije zbog svog doprinosa u stvaranju samostalne Hrvatske, nego kao prvom čovjeku izvršne vlasti i osobi kod koje prepoznajem iskrenu, veliku želju za razvojem boljeg i pravednijeg društva”, navodi Kutle u pismu upućenom Plenkoviću kojemu se navodno ovim putem obraćao u dva navrata, prvi put ljetos, a drugi put prije nekoliko dana.

Nastavak je ovo sage koja se odvija posljednjih nekoliko tjedana otkako je Vijeće za elektroničke medije koncem srpnja donijelo odluku o izboru najpovoljnijeg ponuditelja za radijsku koncesiju na području Grada Zagreba i Zagrebačke županiju koju je donedavno koristio Radio 101. temeljem tajnog glasanja, kao najpovoljniji ponuditelj izabrano je trgovačko društvo TOP RADIO d.o.o. i to sa šest glasova, svega jedan glas dobio je ponuditelj ZWEI 01 d.o.o., a TOP RADIJU je tom odlukom dodijeljena radijska koncesija na predmetnom području u roku od 15 godina.

Vijeće je inače odluku o raspisivanju novog postupka davanja radijske koncesije za 101 mhz donijelo početkom lipnja, nakon što je kultni Radio 101 u ponedjeljak 31. svibnja u ponoć prestao s emitiranjem jer mu je tada istekla koncesija na tu frekvenciju. Poznati zagrebački radio koncesiju je izgubio radi nepotpune dokumentacije, nakon što je vlasnik Thomas Alexander Thimme izvan roka predao potvrde Porezne uprave o podmirenju obaveza, te radi nedostatne potvrde o osiguranom novcu za tromjesečno poslovanje. Prema podacima iz sudskog registra jedini osnivač i direktor Top radija je Ivan Jurić Kaćunić.

“Potpuno je nejasno zašto je tvrtka Top radio odustala na posljednjem natječaju AEM-a i to u trenutku u kojem su ostali jedini ponuditelj. Vlasnik i direktor Top radija je Jurić Kaćunić, samoproglašeni ‘vodeći radijski strateg’ koji je prema sudskom registru povezan s tridesetak tvrtki iz radijskog biznisa, a većini je i vlasnik. Iako je neko vrijeme bio i vlasnik popularnih radijskih postaja kao što su Antena i Extra FM, nikad nije dao intervju u kojem bi objasnio kako je stekao te medije”, kazao je nedavno istraživački novinar Saša Paparella za Hinu. Dodao je da se iz sudskog registra također može saznati kako je Jurić Kaćunić poslovni partner Ivana Pripuza, sina poduzetnika Petra Pripuza kojega u Nacionalu Kutle proziva već neko vrijeme optužujući ga da mu je oteo vlasništvo u nekoliko popularnih radiopostaja u kojima odbjegli tajkun godinama drži vlasničke udjele, i to prema Paparellovim riječima preko tajnik ortačkih ugovora ili paravan vlasnika kao što je navodno i Jurić Kaćunić.



”Kutle tvrdi da ga je on iznevjerio i prešao na stranu obitelji Pripuz” zaključuje Paparella.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI