Odahnite, napokon će biti hladnije: Saznajte kada se opet dižu temperature

Screenshot: Lightning Maps

Lakše ćemo disati zbog osjetno hladnije zračne mase. Ali, zahlađenje neće ni stići do južnog, možda čak ni srednjeg Jadrana.

Na satelitskoj karti područja Italije, Slovenije i BiH vrve žutim točicama koje označavaju udare groma. I na području Hrvatske grmljavina se sporadično događa. Večeras i tijekom noći očekuju nas značajnije oborine.

Osim grmljavine, i dosta kiše će nas noćas osvježiti. A kišu čekamo već dulje vrijeme s obzirom na sušu i jako visoke temperature. Lakše ćemo disati zbog osjetno hladnije zračne mase. Ali, zahlađenje neće ni stići do južnog, možda čak ni srednjeg Jadrana.

Na istoku zemlje u ponedjeljak ujutro bit će još grmljavinskih pljuskova, lokalno i jačeg nevremena. Puhat će umjeren u gorju i jak sjeverac i sjeveroistočnjak, a na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana jaka bura s olujnim udarima. Jedino na južnom dijelu i dalje dugo toplo ljeto – jutarnja temperatura popet će se već i do 27 stupnjeva, javlja Dnevnik.hr

U drugom dijelu dana smirivanje vremena i razvedravanje, oslabjet će i jak sjeveroistočni vjetar, a ono što će nam itekako odgovarati su najviše temperature koje će u ponedjeljak biti između ugodnih 25 i 27. Prevladavat će sunčano.

Istočne krajeve još će možda i poslijepodne pogoditi kakav pljusak, ali većinom i ovdje sunčano, no malo manje vruće. Najviša temperatura od 24 do 27, a vjetar će oslabjeti i okrenuti na slab sjeverozapadnjak.



Slabljenje vjetra poslijepodne i u Gorskom kotaru i Lici, a jaka do olujna bura oslabjet će na umjerenu do jaku. Najviša temperatura na Jadranu opet iznad 30, no zato iza Velebita osjetno osvježenje.

Jedino Dalmacija neće imati gotovo nikakvo osvježenje od ove fronte – ovdje ostaje uglavnom sunčano, i dalje suho, a samo u unutrašnjosti i na sjevernom dijelu postoje šanse za poneki pljusak. Na sjevernom dijelu oslabjet će jaka bura koja će puhati ujutro i okrenuti na umjereni sjeverozapadni.

Još će u utorak temperature biti niže od 30, a prema kraju tjedna opet sunčano i vruće.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI