OD UTORKA JEFTINIJE GORIVO: Unatoč tome aktivisti ‘Dečki i cure zagrebačkog asfalta’ i dalje nezadovoljni

Foto: Robert Anic/PIXSELL/Ilustracija

Čini se da konačno stižu dobre vijesti za vozače! Naime, nakon prošlotjednog poskupljenja goriva, od utorka, 5. travnja cijene goriva ipak će biti niže, pišu 24sata.

Cijene reguliranog Eurodizela trebale biti oko 80 lipa niže, dok bi benzin Eurosuper 95 trebali plaćati oko 35 lipa jeftinije. Tako bi cijena litre Eurodizela iznosila oko 12,70 kuna, dok bi litra Eurosupera trebala biti oko 12,10 kuna. Prošli tjedan je došlo do značajnog rasta cijena. Benzin je poskupio 61 lipu, a dizel čak 1,48 kuna.

Anonimni aktivisti objavili su da su noćas neke benzinske crpke u Gradu Zagrebu izlijepili naljepnicama s likom premijera Andreja Plenkovića i porukom: “PLAĆAŠ OVOLIKO JER TE MI GULIMO”!

Aktivisti koji se nazivaju “Dečki i cure zagrebačkog asfalta” poslali su e-mail.

“Svjesni smo da na rast cijena goriva utječu mnogi faktori, ali isto tako Andrejeva Vlada nije učinila sve da obuzda divljanje cijena. Smanjili su PDV na neke energente dok to isto nisu napravili s gorivom kao što nisu trošarine smanjili koliko su mogli nego samo mizernih 20-40 lipa. Tražimo snažniju reakciju Vlade, smanjenje nameta i veća rasterećenja. Akciju ćemo nastaviti i u idućim danima kada se namjeravamo predstaviti javnosti”, istaknuli su u mailu “Dečki i cure zagrebačkog asfalta”.Facebook Comments

Loading...
DIJELI