OD KORONAVIRUSA PREMINUO MUŠKARAC (33): ‘Prije zaraze bio je zdrava osoba bez prethodnih bolesti’

Prema podacima Stožera, 6. listopada u Hrvatskoj su zabilježene 1074 novozaražene osobe koronavirusom. Od posljedica virus preminulo ih je 19.

Na području Zadarske županije zabilježeno je 30 novih slučajeva zaraze, a u Općoj bolnici Zadar preminule su dvije muške osobe.

Dok je jedan muškarac starije životne dobi te od prije pogoršanog stanja, drugi preminuli imao je 33 godine te prije zaraze nije imao drugih zdrastvenih komplikacija.

“Pacijent star 33 godine bio je prije zaraze koronavirusm zdrava osoba bez prethodnih bolesti, no teški oblik infekcije doveo je do teških oštećenja organizma zbog čega je na žalost mladi čovjek preminuo . Pacijent nije bio cijepljen i u trenutku smrti bio je na respiratoru.

Pacijent star 74 godine preminuo jučer u našoj bolnici od posljedica infekcije koronavirusom i ranijih komorbiditeta. Ovim putem izražavamo sućuti obiteljima preminulih osoba”, rekao je zamjenik ravnatelja OB Zadar dr. Edi Karuc.



“Već smo više puta govorili o tome da je u našoj bolnici na COVID odjelima sve više mladih hospitalizirano, u jednom trenutku imali smo preko 30 posto osoba mlađih od 50 godina s teškim oblicima zaraze. Preko 90 posto hospitaliziranih u našoj bolnici nije cijepljeno“, dodao je.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI