OD DROGE ZARADILI VIŠE OD 225.000 KUNA: Petorica hrvatskih državljana iz zločinačkog udruženja neovlašteno proizvodila i prodavala drogu

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Protiv petorice hrvatskih državljana zbog zločinačkog udruženja i neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, podignuta je optužnica, objavio je u srijedu USKOK.

Nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Zagrebu USKOK je podignuo optužnicu protiv petorice hrvatskih državljanina (1993., 1996., 1996., 1990., 1996.) zbog počinjenja kaznenih djela zločinačkog udruženja i neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja.

U vezi toga objavili su priopćenje.

“Optužnicom se prvookrivljenom stavlja na teret da je, u razdoblju od zasad neutvrđenog dana 2020. godine do 13. srpnja 2022., na području Bistre i Krapinsko-zagorske županije, povezao u zajedničko djelovanje ostale okrivljenike odredivši kao zajednički cilj stjecanje znatne nepripadne materijalne dobiti kontinuiranom nabavom, prijevozom, držanjem te daljnjom prodajom većih količina raznih vrsta droga.

Tako je prvookrivljeni nabavljao veće količine kokaina, amfetamina, MDMA, heroina i marihuane, a zatim je tu drogu sakrivao i skladištio te ju predavao ostalim okrivljenicima na čuvanje. Sukladno zajedničkom planu i dogovoru, okrivljenici su drogu sakrivali i čuvali do daljnje prodaje, a potom su ju prema uputama prvookrivljenog prodavali različitim kupcima. Novac koji su dobivali od kupaca su prosljeđivali prvookrivljenom, koji je zaradu od prodaje dijelio s ostalim okrivljenicima sukladno njihovom angažmanu. Također je prvookrivljeni zadužio četvrtookrivljenog za pronalazak kupaca na području Krapinsko-zagorske županije te za povezivanje s njima. Preko četvrtookrivljenog kupci su naručivali drogu koju im je potom isporučivao osobno ili posredstvom drugog, trećeg i petog okrivljenika.Na opisani način okrivljenici su raspolagali s ukupno 2,1 kilogram kokaina, 4,3 kilograma marihuane, 24,5 kilograma amfetamina, 972,5 tableta MDMA, 4,4 kilograma amfetaminskog ulja, 2,36 grama ulja marihuane, 18 litara sumporne kiseline, 58 litara metanola, 5 kilograma kofeina, 103 grama lidokaina i 146 grama borne kiseline, od čega su na ilegalnom narkotržištu prodali najmanje 1,3 kilograma marihuane, 86 grama kokaina, 926,5 tableta MDMA, 443 grama amfetamina te 2,36 grama ulja marihuane, čime su pribavili protupravnu imovinsku korist od 225.837,56 kuna.

USKOK je u optužnici predložio produljenje istražnog zatvora protiv četvorice okrivljenika”, piše u priopćenju.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI