OD AFERE KLET JE PROŠLO SEDAM MJESECI! ‘Ništa se nije promijenilo, Tušek otvara Krapinski festival na kojem pjeva njegova žena’

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Gradonačelnik Oroslavja Viktor Šimunić misli kako nije slučajno da se ovo dogodilo upravo sada kada su sva svjetla bila usmjerena prema aferi zapošljavanja u Kutini.

Otkako je u javnosti objavljena snimka razgovora u kleti prošlo je sedam mjeseci, a Žarko Tušek je nakon toga podnio ostavku na mjesto šefa HDZ-a Krapinsko-zagorske županije.

“Ništa se nije promijenilo, Tušek otvara Krapinski festival na kojem pjeva njegova žena”, rekao je Šimunić za N1 te dodao da u usporedbi s Čakovcem to djeluje nevjerojatno.

“U klijeti su bila tri čovjeka, postoji snimka, nema sto svjedoka za ispitati. Možda se čeka pravi trenutak”, rekao je Šimunić koji smatra kako se ovime pokazuje da se trebaju bojati oni koji su prokazali loš sustav.

“Gospodin Tušek je odličan primjer. Ništa se nije dogodilo, dao je ostavku na mjesto šefa županijskog HDZ-a, a ostao je u Saboru i predsjednik je saborskog Odbora za gospodarstvo”, rekao je Šimunić.



Kaže da je u tri mjeseca koja je proveo obnašajući dužnost gradonačelnika shvatio da je najlakše biti koruptivan.

“Tko može kontrolirati gradove i općine i sve te silne milijune? Treba sjesti i pročešljati proračun, a naposljetku se ni po njemu ne može sve vidjeti”, kazao je Šimunić koji smatra da jedinice lokalne samouprave trebaju biti transparentne te kako je potrebno češljati na što se troši javni novac.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI