Očajni krenuli ‘trbuhom za kruhom’ pa završili gladni i žedni! Odgovor iz ambasade ih je još više šokirao

screenshot

Dva mladića iz Zenice, Muamer Muračević i Delmin Omeragić, krenuli su put Njemačke gdje su imali dogovoren posao, točnije trebali su raditi za jednu hrvatsku tvrtku, ali avantura je završila vrlo neslavno, prenosi bosanskohercegovački Avaz.

“Otišli smo kako bi zaradili, da dostojno prehranimo obitelj, ali u Njemačkoj smo bili i gladni i žedni. U Bosnu se vraćamo prevareni, bez marke”, tvrde nesretni Zeničani. Firma „Power Montaža“ iz Zagreba poslala ih je na rad u „obećanu zemlju“. Radili su mjesec i pol, no za svoj posao nisu plaćeni. Kako kažu, ostali su im dužni po 2.000 eura.

“Imamo još kolega koji su isto zaglavili ovako, ostali su im dužni više od 1.500 eura. Oko petnaestak ljudi je „izvisilo“ i dovedeni su na rub propasti iako su pošteno radili svoj posao. Tko zna koliko su još naših građana na ovaj način prevarili”, rekao je Muračević.

Kad su se htjeli vratiti u Zenicu naišli su na dodatne probleme. Naime, nisu imali ni za kartu nazad, pa su, kako kažu, ostali očajni i iscrpljeni u tuđoj zemlji. Kontaktirali su nekoliko puta vlasnika firme, ali samo su dobili informaciju da je vlasnik preminuo. “To nam je rekao njegov sin, kao i da on nema veze s tvrtkom, iako u Privrednom registru Hrvatske, sin stoji, pored oca vlasnika, kao jedini zastupnik. Rekli smo mu da nemamo novca da se vratimo, no više nam se nije javljao na pozive”, kaže Muračević.

Posudili su novac od jednog čovjeka iz BiH kako bi kupili karte do Zagreba, ali ni tu nije kraj njihovim mukama. Ponovo su se razočarali u Ambasadi BiH u Hrvatskoj kojoj su se obratili za pomoć. “Ispričali smo što nam se dogodilo, rekli da smo gladni i da nemamo novca kako bi se vratili u BiH. Rekli su nam da da nam ne mogu pomoći i da: „pokušamo stopirati do Zenice“, ispričao je Muračević, dodavši da su naišli na dobrog vozača koji im je dao karte na povjerenje.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI