OBRAT U SLUČAJU UŽIČKOG KOLA: Izbačena kadetkinja dobila određenu satisfakciju, sve ponovno ide na razmatranje

Foto: Screenshot

Hrvatsku je javnost šokirao video koji je snimljen u prostorijama Policijske akademije u Zagrebu, a koji prikazuje mlade buduće policajce kako se opuštaju plešući Užičko kolo.

Video se ubrzo proširio društvenim mrežama te je odlučilo reagirati i Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP).

Rezultat? Isključenje kadetkinje koja je snimila sporni video i pokretanje disciplinskog postupka protiv službenika Akademije.


Danas je, kako doznaje RTL, došlo do naglog obrata.

Načelnica Policijske akademije poništila je pedagošku mjeru kojom je djevojka koja je snimala kadete koji plešu užičko kolo bila isključena iz Policijske škole Josip Jović.“Poništava se pedagoška mjera isključenja iz policijske škole Klasa: 602-01/21-07/1. Urbroj 511-01-122-21-52, koju je dana 16. srpnja 2021. godine, izrekla voditeljica Policijske škole “Josip Jović” te se u skladu s člankom 117. stavkom 2. predmet dostavlja na ponovno rješavanje prvostupanjskom tijelu”, stoji u rješenju koje potpisuje Policijska akademija.

Kako stoji u rješenju, mjera je poništena zbog bitne povrede odredaba postupka koji se sada vraća na ponovno odlučivanje.

Mlada kadetkinja u žalbi je, između ostalog, istaknula da nije znala da se radi o Užičkom kolu i da nije imala namjeru povrijediti ičiji ugled ili čast, kao i da objava materijala i interes javnosti ne znači povredu ugleda MUP-a.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI