OBJAVLJIVAO NASILNE PORUKE I VIDEO SADRŽAJE NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: Ovo je nasilnik koji je pucao na publiku u Chicagu

Foto: Screenshot CBS Chicago

Prije nego što je započeo s pucnjavom na publiku na proslavi dana državnosti uz Chicagu, napadač Robert E. Crim čiji je reperski pseudonim Awake The Rapper, na društvenim mrežama objavljivao je nasilne slike i poruke, objavila je britanska agencija Reuters.

Dvadesetdvogodišnjeg Crima se sumnjiči da je otvorio vatru s krova poslovne zgrade na obitelji koje su mahale zastavama i djecu koja su vozila bicikle na paradi za američki dan državnosti u ponedjeljak u predgrađu Chicaga Highland Park usmrtivši šest osoba i ranivši više od 36.

U prolazu je pronašao ljestve pomoću kojih se popeo na krov odakle je pucao na ljude.

Policija je uhitila Crima nakon višesatne potjere.

Reuters piše da su objave prikazivale čovjeka s fizičkim karakteristikama i tetovažama na licu sličnim onima na fotografijama osumnjičenika koje je policija objavila.



Jedan video koji je Crim objavio na društvenim mrežama prikazuje crtanu animaciju strijelca koji podsjeća na Crima u taktičkoj opremi kako izvodi napad puškom.

U drugom videu, sličan crtani lik u obliku štapa koji nalikuje Crimu prikazan je kako leži licem okrenutim podu u lokvi vlastite krvi okružen policajcima s izvučenim oružjem.

Računi na Facebooku i Twitteru za koje se vjeruje da pripadaju Crimu uklonjeni su nakon što su ga vlasti imenovale kao osobu od interesa.

Policija je objavila da je tijekom dana obrađena “značajna količina digitalnih dokaza koji su pomogli istražiteljima” da identificiraju Crima kao osumnjičenika.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI