OBJASNILI O KAKVOM JE PUTU RIJEČ: Ured Predsjednice oglasio se o odlasku u SAD!

Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

"Prepustio bih Uredu predsjednice da komentira te teme, siguran sam da će tijekom boravka u SAD-u voditi za Hrvatsku bitne razgovore", kazao je Plenković.

Iz Ureda predsjednice oglasili su se nakon što je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa potvrdilo da su stigle 3 prijave zbog boravka predsjednice Republike u SAD-u.

“Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović boravi službeno u Sjedinjenim Američkim Državama, zajedno sa šeficom kabineta Natalijom Hmelinom. Za vrijeme boravka Predsjednica će imati sastanke s predstavnicima političkog i društvenog života te nevladinog sektora. Predsjednica je išla redovitim komercijalnim letom. Za vrijeme boravka Predsjednica će imati sastanke s predstavnicima političkog i društvenog života te nevladinog sektora. Predsjednica je išla redovitim komercijalnim letom”, navodi se u priopćenju glasnogovornika Ureda predsjednice Luke Đurića.

Premijer Andrej Plenković također je komentirao put Predsjednice u SAD.

“Prepustio bih Uredu predsjednice da komentira te teme, siguran sam da će tijekom boravka u SAD-u voditi za Hrvatsku bitne razgovore”, kazao je Plenković.

Podsjetimo, predsjednica Povjerenstva Dalija Orešković rekla je kako su zaprimljene tri prijave u kojima se traži od Povjerenstva da utvrdi je li razlog puta predsjednice Grabar-Kitarović službeni ili privatni.



“S obzirom na to da prijave nemaju priloženu nikakvu dokumentaciju, mi smo već uputili dopise kojima od nadležnih državnih tijela tražimo dostavu podataka i dokumentacije. Svaka prijava koja se odnosi na dužnosnika moze se raspravljati samo u okviru zakonom propisanog postupka što znaci na javnoj sjednici”, poručuju iz Povjerenstva.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI