O TOME SE SAD NAJVIŠE PRIČA: Ministrica kulture o promjenama u Vladi! Atmosfera u HDZ-u dobra, premijer ima povjerenje’

Sanjin Strukic/PIXSELL

Gošća emisije Hrvatskog radija  “A sada Vlada” Nina Obuljen Koržinek, ministrica kulture i medija,  kazala je da je premijer dobio dobio mandat za rekonstrukciju Vlade, naglasivši da su svi mandati članova Vlade u svakom trenutku na raspolaganju.

“Kada se najave takve stvari, sigurno je da ne govorimo o mjesecima, ali kad će to biti ne treba licitirati. Treba pronaći dobre kandidate i obaviti razgovore”, kaže Obuljen-Koržinek.

“Atmosfera u stanci je dobra, premijer ima povjerenje i vodit će proces da se ne zaustavi bilo što što radimo u Vladi, a velik dio reformi vezan je i uz Nacionalni plan oporavka i otpornosti”, dodaje ministrica kulture.

Ministrica se također osvrnula na dinamiku u obnovi nakon potresa, posebice kada je riječ o kulturnim institucijama.  “Zadovoljna sam što se tiče obnove kulturne baštine i zahvaljujem svim konzervatorima, restauratorima, projektantima, svima koji s nama rade bez prestanka dvije godine kako bi se pripremili projekti”, rekla je i dodala kako se bez toga, bez detaljnih istraživanja i restauratorskih elaborata ne može pristupiti obnovi.

“Putem Ministarstva kulture i medija, mi smo ugovorili projekata u vrijednosti 3,5 milijarde. Prema jučerašnjom podacima, više od 50 projekata je krenulo u radove, neki su već i završeni. Mi imamo 6-7 od 150 koji su završili s obnovom, i to su manji objekti. Nakon toga, u slijedećih mjesec dana, još će ići sigurno 50-ak objekata, završiti proces nabave i početi s konstrukcijskom sanacijom”, najavila je ministrica.



Istaknula je da postoje neki projekti koji su rizični i zahtijevat će godine poput Mirogoja, Katedrale, Muzeja za umjetnost i obrt i Mimare gdje je izrada dokumentacije uzela puno vremena i treba vidjeti što će se financirati sredstvima Fonda solidarnosti, a što iz drugih izvora.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI