O SVEMU SE OGLASIO KOS: ‘Drznuli smo se na Okruglom stolu misliti i reći da mislimo drugačije od predsjednika’

foto HINA/ Damir SENČAR /ds

Nakon što je predsjednik Vrhovnog suda Radovan Dobronić smijenio dvojicu sudaca, o svemu se na Facebooku oglasio i Damir Kos, koji više nije predsjednik Kaznenog odjela.

“Neće Vrhovni sud Republike Hrvatske zaostajati u kadrovskim promjenama za drugima, iako na drugačiji način. U bijelom svijetu i našoj Vladi odluka o napuštanju funkcije rezultat je ljudi koji su se zahvalili na funkciji. Na VSRH predsjednik suda, bez obaveznog mišljenja Opće sjednice, mijenja godišnji raspored poslova razrješavajući mene pozicije predsjednika Kaznenog odjela, a kolegu Mrčelu predsjednika Odjela za praćenje europskih propisa! Zašto?” stoji u objavi.

“Pa drznuli smo se na Okruglom stolu misliti i reći da mislimo drugačije od predsjednika! A to se ne oprašta! Zar ne bi bilo korektno barem osobno reći da nekoga ne želiš kao dio svoga tima i omogućiti mu na Općoj sjednici kaže što misli, a ne da odluku saznaš iz mailom dostavljenog akta?!?!?” nastavio je Kos.

“Ne!!!! Ovako se pokazuje sila prema onima koji dolaze! Bas me zanima što će napraviti drugi kolege iz sudske uprave – danas i oni koji bi za to bili predloženi sutra! O Bože moj, kako je sve to tužno! Ne za mene već sudbenu vlast!” dodaje.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI