NOVOTNY NE VJERUJE DA ĆE RUSIJA OBUSTAVITI PLIN HRVATSKOJ: ‘Ne možemo ništa prognozirati, ali ne vjerujem da će doći do drastičnih blokada’

Screenshot/N1

Ekonomski analitičar Damir Novotny za N1 je komentirao prijetnje Rusije o obustavi opskrbe plinom. Istaknuo je kako ne misli da će Rusija donijeti odluku o tome da Hrvatskoj prestane isporučivati plin.

“Moguće, dakako, neizvjesno je i ne možemo ništa prognozirati jer je ruska politička elita u ovom trenutku nepredvidiva, odluke Putina su potpuno nepredvidive, ne možemo biti sigurni o smjeru njegovih odluka, posebice ekonomskih. Ruskoj javnosti rekao je da sankcije nisu nanijele nikakvu štetu ruskoj ekonomiji, što jednostavno nije točno. Tako da ne vjerujem da će doći do drastičnih blokada”, rekao je Novotny.

O čemu je zapravo riječ? Kako je objavio BBC, iz ruskog energetskog diva Gazproma objavljeno je u srijedu da je prekinuo sve isporuke plina Bugarskoj i Poljskoj nakon što su obje zemlje odbile plaćati plin u rubljima.

Poljski i bugarski dobavljači plina zaprimili su službene obavijesti od Gazproma o prekidu isporuka. Gazpromovo priopćenje stiglo je nakon što su u srijedu ujutro podaci pokazivali da je oprskrba Poljske kroz Bjelorusiju privremeno pala na nulu, a nakon toga je ponovno nastavljena.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI