NOVOSEL UPOZORIO UPRAVU HOLDINGA: ‘To što rade, ne čine za dobrobit Zagrebačkog holdinga’

Foto: Borna Filić/PIXSELL

Predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Mladen Novosel izjavio je kako će pokušati uvjeriti Upravu Zagrebačkog holdinga da najavljeno otpuštanje radnika bez prethodno provedene analize nije prihvatljivo.

“Doznali smo da je Uprava Holdinga danas pozvala tzv. pregovarački odbor, odnosno podobne sindikate, na razgovor pa smo odlučili doći, iako nepozvani, svi sindikalni povjerenici iz koordinacije SSSH-a, i pokušati Upravi naznačiti da to što rade, ne čine za dobrobit Zagrebačkog holdinga”, rekao je.

“Tako će se sutra raditi dubinska analiza Čistoće, Zagrebačkog velesajma i Zagrebparkinga. To je jedini, prvenstveni interes zašto Uprava smanjuje broj zaposlenih, a do danas nismo dobili rezultat analize da će to donijeti smanjenje dugova Holdinga”, dodao je.

“Uprava, gradska vlast i gradonačelnik, umjesto da naprave dubinsku analizu kompletnog Holdinga i procjenu ima li postojeći sustav smisla dalje funkcionirati, prvo otpuštaju ljude, a onda će vidjeti je li ustrojstvo Holdinga smisleno i vidjeti koga će privatizirati, a koga ne”, istaknuo je.

Facebook CommentsLoading...
DIJELI