NOVO UBOJSTVO KOJE NAS JE ŠOKIRALO: Statistika koja ledi krv u žilama! Poznati psihijatar: ‘Nacija nam mentalno nije zdrava’

Foto: Dragan Matić/Arhiv/Cropix

U zagrebačkom naselju Špansko usred noći sin je ubio majku. Novi je to šokantan i stravičan podatak i nastavak groznog crnog niza od početka godine tijekom koje je 13 ljudi skončalo život nasilnim putem.

Ovim posljednjim ubojstvom nastavljen je crni niz teških ubojstava u prvoj polovici godine. Podaci i statistika je to koja ledi krv u žilama.

Početkom godine sin je ubio roditelje u Puli.

U veljači su se dogodila tri teška zločina. U Splitu je žena ubijena na radnom mjestu od strane bivšeg partnera. U Rijeci je mladić usred bijela dana na smrt pretukao 67-godišnjakinju u kafiću, a na Korčuli je sin ubio majku.

U ožujku je crni niz nastavljen dvostrukim ubojstvom u Pločama iz sulude osvete. Dan poslije muškarac je ubio partnericu u stanu u Zagrebu.



U Ivancu je u travnju policajac ubio kolegicu s kojom je bio u ljubavnoj vezi pa sebi presudio, a u Bistri je majka oduzela život djetetu, potom i sebi.

U svibnju je u Našicama 24-godišnjak ubio bivšu djevojku.

Psihijatar Herman Vukušić istaknuo je za Dnevnik Nove TV kako ga to ne iznenađuje.

‘Govorili smo da će se to dogoditi’, rekao je.

Psihijatar Vukušić smatra da mentalno stanje nacije nije dobro. To je, tvrdi, dijelom posljedica pandemije, ali više odraz trenutnih ekonomskih, društvenih i političkih prilika.

‘Mi nismo ludi, ali smo izluđeni. Mi smo kao društvo podijeljeni po svim osnovama. Dijelimo se na političkim, vjerskim i svim razinama. To ima velikog utjecaja na labilnost socijalne psihe, nepovjerenje u institucije. Kad se to dogodi onda uvijek, kao zakon spojenih posuda, imate porast nasilja’, pojasnio je Herman Vukušić.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI