NOVI UDAR NA TRUMPA: Napušta ga najbliža suradnica! Ona je skovala termin ‘alternativne činjenice’

Savjetnica Bijele kuće Kellyanne Conway objavila je u nedjelju navečer da će napustiti administraciju američkog predsjednika Donalda Trumpa potkraj kolovoza jer se želi posvetiti obitelji.

“Otići ću iz Bijele kuće krajem ovog mjeseca”, izjavila je.

Njezin odlazak, dva mjeseca prije Trumpova pokušaja reizbora, događa se u presudnom trenutku za predsjednika. Ostaje bez jednog od svojih strastvenih saveznika u obrani njegovih političkih odluka.

Conway je bila treći voditelj kampanje 2016. i jedan od Trumpovih najodanijih i najglasnijih branitelja u javnosti.

Bila je i prva žena koja je uspješno vodila predsjedničku kampanju do pobjede.Conway, 53, od prvoga je dana na Trumpovoj je strani upravljajući njegovom kampanjom koja ga je od zvijezde reality showa dovela do predsjedničkog ureda.

Ostala je u Bijeloj kući dok je cijeli niz drugih pomoćnika otjeran, ili su sami dali otkaz, ili su otišli poniženi.

No zadnje četiri godine jedinstvene odanosti Trumpu, uključujući i obranu na TV-u i u neformalniim okršajima s novinarima, uzele su svoj danak.

Njezin suprug, istaknuti vošingtonski odvjetnik George Conway, jedan od najplodnijih Trumpovih kritičara, opetovano i glasno dovodi u pitanje Trumpovu mentalnu spremnost za vođenje države.

Njihova petnaestogodišnja kći Claudia u subotu je na Twitteru napisala da je “očajna” što će njezina majka govoriti na Republikanskoj konvenciji i obećala tražiti zakonsku emancipaciju zbog “godina trauma i zlostavljanja u djetinjstvu”.

Manje od 24 sata kasnije Kellyanne Conway tvitala je izjavu koja završava riječima: “Od sada, za moju voljenu djecu, bit će manje drame, više mame”.

Conway je rekla da će odstupiti do kraja mjeseca i da će njezin suprug George također uvesti neke promjene.

“U mnogim se stvarima ne slažemo, ali u najvažnijoj smo složni, a to su djeca”, napisala je.

Odvjetnica i stručnjakinja za ankete, Conway je rekla da odlazi na vlastiti zahtjev. “Ovo je potpuno moj izbor. S vremenom objavit ću buduće planove”, rekla je.

Inače, Conway je 22. siječnja 2017. u emisiji “Meet thePress” na NBC-u skovala termin “alternativne činjenice”, braneći lažnu izjavu Seana Spicera, tadašnjega glasnogovornika Bijele kuće, o broju posjetitelja inauguracije predsjednika Donalda Trumpa.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI