NOVI SKANDAL UZDRMAO BIJELU KUĆU! Trumpov glavni državni odvjetnik tajno se sastao s Rusima?

WP je napisao kako bi ovo otkriće moglo motivirati demokrate da Kongres imenuje neovisnog tužitelja koji bi istražio ulogu Rusije u američkim predsjedničkim izborima!

Nakon što je tisak objavio da je američki ministar pravosuđa Jeff Sessions u postupku imenovanja zatajio svoje sastanke s ruskim veleposlanikom, čelnica američkih demokrata u Zastupničkom domu Nancy Pelosi pozvala ga je da podnese ostavku. U srijedu je The Washington Post objavio da je prošle godine Sessions  u svome uredu održao dva sastanka s veleposlanikom Sergejem Kisljakom u trenutku dok je, prema američkoj obavještajnoj službi, ruska kibernetička kampanja protiv američkih predsjedničkih izbora bila na vrhuncu.

WP je napisao kako bi ovo otkriće moglo motivirati demokrate da Kongres imenuje neovisnog tužitelja koji bi istražio ulogu Rusije u američkim predsjedničkim izborima.

“Sessions nije podoban da služi kao najviši dužnosnik u provedbi zakona u našoj zemlji i mora podnijeti ostavku”, objavila je Pelosi koja traži neovisnu i dvostranu istragu o mogućim Trumpovima vezama s Rusijom.
Sessionsove sastanke s veleposlanikom potvrdila je i Bijela kuća, te ne vidi ništa loše i ocjenjuje da je riječ o “novom napadu” demokrata na Trumpovu administraciju.

“Sessions se sastao s veleposlanikom službeno” dok je bio senator, objavila je Bijela kuća.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI