NOVI SKANDAL: Treći čovjek Vatikana optužen za pedfiliju

screenshot

Sam Penn sve oprgava te je najavio da će otputovati u Australiju kako bi se obranio od optužbi i "očistio svoje ime".

George Pell, vatikanski kardinal te prefekt Tajništva za ekonomska pitanja Svete Stolice optužen je u Australiji za višestrukno zlostavljanje dejece. Radi se o starim optužbama koje je Pell kategorički demantirao, prenose agencije.

Pell je ujedno je i treći čovjek Svete Stolice za koju obnaša dužnost ministra financija, te stoga najviše pozicionirani uglednik Crkve prozvan u aferi pedofilije.

Kako je novinarima rekla pomoćna povjerenica Shane Patton „Policija države Victorije optužila je Georgea Pella za stare delikte seksualnog zlostavljanja“, te dodala da su brojni podnositelji tužbe povezani s tim optužbama”.

Sam Penn, koji je godinama bio svećenik u saveznoj državi Victoriji sve oprgava te je najavio da će otputovati u Australiju kako bi se obranio od optužbi i “očistio svoje ime”.

Australska policija nije objavila gdje su se dogodili sporni slučajevi ni dob navodnih žrtava. Pell je pozvan 18. srpnja pred prvostupanjski sud u Melbourneu kako bi bio saslušan.Kad su se prvi puta pojavile optužbe protiv Pella, papa Franjo je prošle godine rekao da će pričekati da australsko pravosuđe napravi prve korake kako bi donio svoje stajalište o Pellu, te dodao da njegovom glavnom financijskom savjetniku ne bi trebali suditi mediji.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI