NOVI ŠEF VRHOVNOG SUDA PORUČUJE: ‘Zahvaljujem svima koji su me izabrali, molim za još malo strpljenja dok ne sredim sve dojmove’

Nakon dugotrajne borbe u vezi izbora predsjednika Vrhovnog suda, u petak je Hrvatski sabor izglasao Radovana Dobronića za novog predsjednika Vrhovnog suda. Nakon toga oglasio se i sam novoizabrani predsjednik.

Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Povodom Odluke Hrvatskog sabora kojom mi je izglasano povjerenje za obavljanje funkcije predsjednika Vrhovnog suda Republike Hrvatske ovim putem želim zahvaliti predsjedniku Republike Hrvatske gospodinu Zoranu Milanoviću koji me predložio kao kandidata i Hrvatskom saboru koji mi je iskazao povjerenje za obnašanje ove najviše dužnosti u okviru sudbene vlasti.


Također zahvaljujem hrvatskoj javnosti koja mi je dala svoju podršku i povjerenje, bilo izravno ili putem medija.

Očekujem dobru i konstruktivnu suradnju sa sucima Vrhovnog suda i sucima svih prvostupanjskih i drugostupanjskih sudova te isto takvu suradnju sa Ministarstvom pravosuđa i uprave na zajedničkom poslu jačanja pravnog reda i povjerenja javnosti u rad pravosuđa.Zahvaljujem medijima koji su pratili moj rad i postupak izbora te ih molim za još malo strpljenja dok ne sredim sve dojmove”, piše u Dobronićevom priopćenju.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI