NOVI POŽARI KOD ŠIBENIKA: ‘Požar nije ugašen ali situacija je pod kontrolom, treba biti na oprezu’

Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX

 

 

Šibenski dogradonačelnik Danijel Mileta, ujedno i načelnik Stožera civilne zaštite grada Šibenika kaže da je požara na području Jadrije i Srime pod kontrolom, iako još uvijek nije ugašen.

“Na području PU šibensko-kninske još uvijek su aktivni požari koje na području prema Srimi i Jadriji osim zemaljskih gase i zračne snage. Treći požar je na području Dubrave gdje je situacija povoljnija, ali još nije proglašen lokaliziranim. Zbog povoljnije situacije otvorena je dionica Jadranske magistrale od Šibenskog mosta prema Vodicama i prema Jadriji dok su i dalje zatvorene cesta prema Srimi, Podi-Dubrava i tzv. Benkovačka cesta”, javlja policija.

Sama činjenica da je otvorena dionica Jadranske magistrale od Šibenskog mosta do Vodica te prema Jadriji govori da je situacija oko 18 sati puno bolja nego to je bila sat ranije, rekao je Mileta.“Međutim, moramo i dalje biti oprezni jer je požar zahvatio jako veliku površinu. Ponavljam, požar nije ugašen nego je samo stavljen pod kontrolu. Još ima otvorene vatre koja bi mogla razbuktati požar, pa će vatrogasci ostati na terenu tijekom cijele noći. Moram kazati kako su zračne snage odradile lavovski dio posla. No, brzo će pasti noć i oni će se morati povući tako da je oprez i te kako potreban, naročito ako se digne bura. Ipak, nema više ugroze kakva je bila tijekom poslijepodneva, pa smo alarm spustili malo niže. Ipak, apeliram na sve stanovnike Jadrije i Srime da večeras i noćas ostanu u svojim domovima i budu pri ruci vatrogascima bude li potrebna pomoć”, kazao je Mileta.

 

“Situacija se pogoršava, vjetar nosi vatru od magistrale, prema Benkovačkoj cesti. Trenutno su tu tri kanadera. Udari vjetra su sve jači, a nažalost gori jako gusta vegetacija – rekao je Ivica Begić, zapovjednik JVP Vodice, prenosi Šibenik.in.

U gašenju sudjeluju sve raspoložive snage iz županije te tri kanadera i jedan Fireboss, objavila je Hrvatska vatrogasna zajednica. Na požarište je upućena i Intervencijska vatrogasna postrojba Šibenik. U dolasku su još jedan Canadair i jedan Fireboss.

 

Dionica magistrale između Šibenskog mosta i završetka vodipške obilaznice zatvorena je za sav promet, koji se preusmjerava na Benkovačku cestu.

“Magistrala je zatvorena, kao i pristupne ceste za Jadriju i Srimu – rekao je zapovjednik JVP-a Šibenik, Volimir Milošević.

 

Nešto prije 12 sati izbio je novi požar kod Šibenika.

Vatrogasne snage raspoređuju se na terenu, pozvani su kanaderi.

Gotovo u isto vrijeme vatrogasci su dobili dojavu o požaru na području Dubrave.

Prema riječima zapovjednika JVP Vodice, Ivana Begića, zatvorena je vodička obilaznica prema klubu Hacienda.

“Vatrogasne snage izašle su na teren, u gužvi smo i to je sve što vam u ovom trenutku možemo kazati”, rekli su za Šibenik.in u Županijskom centru 112.

Policija je na terenu radi regulacije prometa, priopćili su iz šibenske policije.

Imamo tri odvojena požara. Jedan na križanju za Jadriju, kod jadranske magistrale, drugi za križanje za Srimu i Vodice. Sve raspoložive snage su na terenu, pozvana su 3 kanadera, još nisu došli. Istovremeno imamo i treći požar u zaleđu Šibenika, predio Dubrava – kažu iz JVP Šibenik, kazali su iz JVP Šibenik.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI