NOVI OBRAT U SLUČAJU ŽINIĆ! Ministarstvo pralo ruke, ali i oni uhvaćeni s prstima u pekmezu: Pomogli mu da ostane u stanu!

Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL

Iako je Ministarstvo hrvatskih branitelja pralo ruke od slučaja Žinić tvrdeći da su tražili iseljenje iz stana kojeg je Žinić bespravno koristio, Telegram javlja kako ima dokumente koji potvrđuju da je Ministarstvo hrvatskih branitelja u dva navrata pomagalo županu Ivi Žiniću da i dalje protupravno koristi stan u vlasništvu Ministarstva.

U jeku afere Žinić iz Ministarstva su tvrdili kako su pokrenuli postupak za iseljenje 2013. godine, a da je Općinski sud naložio iseljenje 2016. godine.

Međutim, Telegram je došao do dopisa iz 2019. godine Građansko-upravnom odjelu Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu kojeg potpisuje načelnica sektora za nadzor prvostupanjskih tijela i gospodarenje, a u kojem se traži “daljnji zastoj postupka radi iseljenja”. Načelnica Željka Komar ih je obavijestila da je u tijeku prikupljanje dokumentacije u postupku povodom zahtjeva Ive Žinića za kupnjom stana u Zagrebu, tog istog stana kojeg je bez pravne osnove koristio, te ih moli da se postupak obustavi kako bi se odlučilo o zahtjevu Ive Žinića za kupnjom stanja.

Isto su tražili i u ožujku 2020. godine. Iz ministarstva za Telegram kažu kako je “Zastoj postupka zatražen je jer o zahtjevu nije odlučeno zbog kompletiranja spisa i poteškoća u primjeni odredbe članka 98. Zakona (definiranje kupoprodajne cijene), zbog čega niti jedna od 75 osoba koje su podnijele zahtjev za kupnju stana sukladno tome članku nije ostvarila pravo na kupnju stana”.

 



Facebook Comments

Loading...
DIJELI