Novi ministar obrane: Hrvatska definitivno zaslužuje zračne snage

Do sada ministar državne imovine, a uskoro ministar obrane Mario Banožić na pitanje o daljnjoj sudbini nabave borbenih aviona, rekao je: “Dat ćete mi malo vremena da napravim analizu toga.”

U nastavku je, međutim, odmah dodao:

“Definitivno da Hrvatska zaslužuje zračne snage.”

Za svoje praktično bivše ministarstvo kazao je da ono “s graditeljstvom i prostornim planiranjem dobiva jednu novu snagu”.

“Mislim da je ideja jako dobra. Imate tu rješavanje imovinsko pravnih odnosa i rješavanje tehničke dokumentacije, što je za sve buduće investicije jedna velika sigurnost. Znamo, recimo, da imamo projekte poput Kupara koji su zaustavljeni upravo zbog prostornih planova. Očekujem da će kolega Darko Horvat nastaviti raditi tim putem, da će se pokazati da je ministarstvo državne imovine bilo potrebno”, kazao je.



Odgovorio je i koja će mu biti tri prioriteta u novom resoru, obrani:

“Znamo da je bilo više od 500 milijuna kuna smanjenje proračuna definitivno ćemo nastaviti s moderznizacijom Hrvatske vojske, obrazovanja i razvoja infrastrukture.”

Dodao je da smanjenja plaća u obrani ne bi trebalo biti, a da za detaljnije ocjene treba vidjeti na što se točno odnosi smanjenje proračuna za obranu. Rekao je, “koliko je vidio”, da se to odnosilo na opremu, ali da tek treba detaljno proanalizirati o kakvoj je točno opremi riječ, piše N1.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI