NOVI LUKSUZNI BIZNIS IVANA VRDOLJAKA! Tko je tajanstveni poduzetnik s kojim se povezao bivši ministar?

Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL

Bivši HNS-ov ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak koji se u javnom prostoru ponovno počeo spominjati nakon drugog uhićenja šefa Janafa Dragana Kovačevića više nego ozbiljno posvetio se privatnom biznisu pa je tako sredinom veljače ove godine postao suvlasnik i direktor tvrtke Porton Biondi.

Riječ je o tvrtki iza koje stoji samozatajni Daniel Benussi, koji je ljubiteljima luksuznih automobila poznat kao vlasnik Auto Bunussija, firme koja je znana i kao zastupnik Jaguara. Anto Benussi posluje u zagrebačkoj Škorpikovoj ulici, a tamo se ujedno nalazi i sjedište tvrtke u kojoj ovaj relativno nepoznati poduzetnik posluje s Vrdoljakom.

Tvrtka Porton Biondi nosi isto ime kao kap pored Rovinja, a i ova zagrebačka tvrtka registrirana je uz ostalo za kampove i prostore za kampiranje, dok je suvlasnik i direktor iste s Benussijem prije Vrdoljaka bio stanoviti Zvonimir Brizar sin Branislava Brizara vlasnika tvrtke Brimus od koje je Vrdoljak nedavno kupio svoj zagrebački stan koji se problematizirao u javnom prostoru. Kako Vrdoljak u to vrijeme nije bio politički aktivan tako zapravo nikada nije odgovorio na pitanje tko je osoba od koje je posudio novce za kupnju nekretnine smještene na Zavrtnici.

Danas imaju 14 poslovnica

Benussija se u medijskom prostoru iznimno rijetko spominje, a posljednji puta o njemu se pisalo 2019-te godine kada je u Zagrebu otvorio prvi prodajno-servisni centar Jaguar Land Rovera koji je okarakteriziran kao najekskluzivniji u državi. Na otvorenju salona nazočio je britanski ambasador Andrew Dalgleish, koji je salon i otvorio u društvo svojeg slovačkog kolege Petera Suska, te u pratnji Andrewa Presta iz Ceo Wallis Automotivea.

Na otvorenju su također nazočili i brojni domaći estradnjaci koji su imali prilike popratiti nastupe Ane Rucner i Ivane Marić. Tada je rečeno kako se radi o velikoj poduzetničkoj investiciji vrijednoj 6,5 milijuna eura. Benussi je inače na čelo svoje tvrtke osnovane u ožujku 2005-te godine došao sa svega 22 godine, a na samim začecima tvrtka se bavila prodajom i servisom vozila te prodajom rezervnih vozila marki Fiat, Alfa Romeo i Lancia.



S vremenom tvrtka seli u novi, moderan prostor u Puli, a širenjem poslovanja pridružuje im se i Mazda, počinju nuditi usluge rent-a-cara, a zatim kupuju franšizu Enterprisea. U međuvremenu tvrtka počinje zastupati Renault i Daciu, a nakon toga i Nissan vozila da bi se u konačnici 2017.godine okrenuli i prema luksuznim brendovima. Tvrtka je ovo koja danas ima 14 poslovnica rent a cara-a, u tri poslovnice prodaju vozila, a u firmi u kojoj se odnedavno skrasio Vrdoljak radi više od 200 ljudi.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI