NOVI HRVATSKI ‘EUROPEJAC’ DAO PUNU PODRŠKU ORBANU: Podržao novi mađarski zakon koji zabranjuje LGBT sadržaje za maloljetnike!

Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Novi zastupnik u Europskom parlamentu, Ladislav Ilčić, podržao je novi mađarski zakon koji zabranjuje LGBT sadržaje za maloljetnike.

Iličić je potpisao rezoluciju Europskih konzervativaca i reformista (ECR) i zastupnika Fidesza mađarskog premijera Viktora Orbana kojom se ističe da je sporni mađarski zakon ingerencija nacionalne države, a ne Europske unije. Rezolucijom koju su predložili pučani, socijaldemokrati, zeleni, liberali i ljevica, najoštrije se osuđuje spomenuti zakon.

“Nadležnosti Europske unije su vrlo jasne određene. O takvim stvarima trebaju odlučivati države članice, kao što je u ovom slučaju odlučila Mađarska”, rekao je Ilčić za Hinu.


“Mađarski narod je demokratski na izborima izabrao zastupnike za svoj parlament koji odlučuje o njihovoj sudbini i o toj sudbini ne mogu odlučivati zastupnici crvenih, zelenih ili liberala iz Europskog parlamenta iz nekih drugih država”, dodao je.

Zastupnik ECR-a smatra da zastupnici Europskog parlamenta “rade jedan neprihvatljiv pritisak u suradnji s nevladinim organizacijama kojim žele svoju ideologiju nametnuti Mađarskoj i mađarskom društvu te svojim potezom ostvaruju jedan neprihvatljiv pritisak kojim žele svoju agendu i ideologiju nametnuti svima”.Podsjetimo, Ilčić je postao zastupnik u Europskom parlamentu, nakon što se 30. lipnja iz političkog života povukla Ruža Tomašić, koja je osvojila 69.989 glasova ili 76, 45 posto ukupnog broja glasova za listu Hrvatskih suverenista na izborima za EP 2019. Ilčić je bio drugi na toj listi s 1770 glasova.

Tomašić je na izborima 2013. i 2014. izabrana u Europski parlament s najviše preferencijalnih glasova na svojoj listi, tada kao članica Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević u koaliciji s HDZ-om.

Konzervativna hrvatska europarlamentarka je već neko vrijeme isticala da će se povući iz političkog života, nakon što odradi posao u Odboru za ribarstvo gdje se zalagala protiv predloženih kvota za izlov male plave ribe u Jadranu.

Ilčić će, kao i Tomašić, biti član Europskih konzervativaca i reformista (ECR). Ta je politička grupacija šesta po snazi u Europskom parlamentu sa 63 zastupnika. Najviše zastupnika u klubu ima vladajuća poljska stranka Pravo i pravda (PiS), a poznatije članice su i talijanska stranka Fratelli d’ talia, španjolski Vox, Švedski demokrati i češka Građanska demokratska stranka (ODS), dok su do brexita torijevci, odnosno britanski konzervativci, u toj skupini imali istaknutu ulogu.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI