NOVI DIREKTOR PIS-A O BUDUĆIM TVRTKINIM PLANOVIMA: Evo koji će biti njegovi prvi potezi

Izvor: Plinara Istočne Slavonije

Kako će se odvijati poslovanje u Plinari istočne Slavonije za N1 govorio je novi direktor Mario Naglić. On je postavljen na to mjesto nakon što je dosadašnja šefica, Marija Ratkić završila u Remeticu zbog afere u kojoj je INA oštećena za više od milijardu kuna.

Osvrnuo se na razloge koji su ga natjerali da se prihvati direktorske funkcije, koja u ovom trenutku i nije baš naročito zahvalna.

“Ne znam što me natjeralo. Prije svega, u trenutku kad se sve to prošlu subotu izdogađalo, problem je nastao u PIS-u gdje je odgovorna osoba privedena, nije više bilo mogućnosti potpisa nijednog dokuemtna, dolazimo u probleme s kupcima, dobavljačima… Problem je nastao u funkcioniranju tvrtke, išlo se u žurni postupak imenovanja uprave da bi se moglo, u periodu kad kreće sezona grijanja, nastaviti poslovanje”, rekao je Naglić.

Istaknuo je i kako mu je bilo teško donijeti odluku da sjedne u “vrući stolac”.

“Šokiralo nas je, morali smo reagirati, moramo se boriti za tvrtku koja je vrlo značajna za županiju”, naglasio je novi direktor.



Govoreći o tome što će mu biti prvi potezi, Naglić je rekao da će prvo pregledati sve aktivne ugovore, a nakon toga napraviti reviziju i tražite tvrtku koja može obaviti nezavisnu reviziju barem dvije, a možda i pet godina unazad.

Prema njegovim riječima, zasad nema naznaka da je PIS imao još ugovora poput onoga koji je dosadašnju direktoricu odveo ravno u Remetinec.

Priznao je da je član HDZ-a te kako se razmišljalo o tome da ulogu prvog čovjeka PIS-a preuzme stručna osoba. No, istaknuo je kako se u ovom trenutku moralo žurno reagirati, a on je bio dobro rješenje jer, kako je naglasio, “radi”.

Dodao je kako osobno ne poznaje Mariju Ratkić te da ona nije bila aktivna članica HDZ-a.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI