NOVI 7DNEVNO NA KIOSCIMA VEĆ SUTRA: Nove Vlada neće biti bez velike koalicije

7dnevno

Novi broj 7Dnevno, najprodavanijeg političkog tjednika u Hrvatskoj, ovoga tjedna u prodaji se neće pojaviti u petak. Zbog praznika Svih svetih 7Dnevno će se na svim kioscima u zemlji pojaviti dan ranije nego inače, u četvrtak. To je sjajna vijest za vas, naše najvjernije čitatelje, koji ne možete dočekati petak, pa će vas razveseliti novine na kiosku dan ranije.

A u novom broju tjednika 7Dnevno analiziramo političku realnost od koje baš svi pokušavaju pobjeći. Naime, sve je izvjesnije da se ovoj Vladi bliži kraj. Izvori iz HDZ-a sve glasnije tvrde kako više ne žele biti taoci glasova HNS-a u Saboru i spremni su raskinuti koaliciju čak i po cijenu novih izbora. Ono u čemu se, pak, svi slažu jest činjenica da nove vlade neće biti bez velike koalicije HDZ-a i SDP-a. Sve o pripremama za takvu koaliciju, usprkos negodovanju iz obje strane, te zašto se vlasnik Atlantic Grupe spominje kao vrlo izgledni kandidat SDP-a za premijera, pročitajte ovog četvrtka u svom primjerku tjednika 7Dnevno.

No to nisu jedini problemi HDZ-a. Kako otkriva novi 7Dnevno, u stranci se priprema veliki udar na premijera Andreja Plenkovića. Naime, njegov stari prijatelj i suradnik Davor Ivo Stier odlučio je da može Plenkoviću parirati na unutarstranačkim izborima, pa je tako oko sebe počeo okupljati ekipu koja će ga podržati u tom naumu. Gotovo svakodnevno se čuje s vukovarskim gradonačelnikom Ivanom Penavom, te dobro upućeni izvori govore kako su sve važnije Penavine akcije posljednjih tjedana zapravo udar na vodstvo stranke koje pomaže Stieru. Kada smo već kod Plenkovića, 7Dnevno se pozabavio i njegovim odnosom sa scenaristicom i aktivisticom Jelenom Veljačom. Nakon što je cijela zemlja ostala zatečena snažnom podrškom koju je Veljača dala raznim prosvjedima, i činjenicom da se nekoliko puta sastala s Plenkovićem, sada se pojavila spekulacija da bi Plenković Veljaču mogao predložiti u jedno od tijela Vijeća Europe koje se bave ženskim aktivizmom i nadgledanjem provedbe Istanbulske konvencije.

7Dnevno ukazuje i na vrlo jasnu vezu koju su uočili u javnim natječajima za gradnju, i to nakon što je Botinec potresao skandal s katastrofalno rekonstruiranom kanalizacijom. Naime, dva su građevinska poduzetnika na isti dan uplatili jednake donacije stranci Milana Bandića, a nakon toga su dobili unosne poslove u Botincu. Oni, naravno, nisu jedini, već se na listi donatora i povlaštenih firmi našlo puno sličnih imena kao na listi radova koje odrađuju za grad Zagreb. Najprodavaniji politički tjednik u Hrvatskoj otkriva i potpuno bizarni sudski proces koji savršeno oslikava pravo stanje u zagrebačkom HNK-u. U njemu je intendantica Dubravka Vrgoč tužila psihijatra svojih zaposlenika koji su se doktoru morali obratiti zbog brojnih pritužbi na mobbing.

Naš je ekonomski analitičar Guste Santini za novi broj tjednika 7Dnevno pripremio ozbiljnu i duboko istraženu analizu o stanju financija u Hrvatskoj i došao do jednog vrlo jednostavnog zaključka – Vlada mora spustiti stopu PDV-a na 20%. To će poboljšati standard svih građana, potaknuti industriju i proizvodnju i na kraju rezultirati s više novca u državnoj blagajni. Novinar 7Dnevno čitateljima pruža pogled i u svijet notornog serijskog ubojice, Srđana Mlađana, s kojim je u mladim danima novinar bio i prijatelj, te objašnjava zašto se Mlađan sada oženio.Ovo je samo mali dio sadržaja iz novog broja tjednika 7Dnevno, koji se ovoga tjedna zbog blagdana Svih Svetih nalazi u prodaji već od četvrtka,  ali ako želite pročitati još više, ugrabite svoj primjerak i požurite. S obzirom na to da je 7Dnevno najprodavaniji politički tjednik u Hrvatskoj, ne možemo garantirati da se ne će rasprodati prije nego stignete do kioska.

Ako ne stignete do kioska petkom i želite osigurati svoj primjerak koji će vam stići na kućnu adresu, to možete učiniti tako da se pretplatite na najprodavaniji politički tjednik u Hrvatskoj, 7Dnevno.

PRETPLATITE SE I UŠTEDITE 50%. KONTAKTIRAJTE NAS NA BROJ 099/4379-116, MAILOM NA [email protected] ILI ISPUNITE FORMULAR.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI