NOVE TELEFONSKE PREVARE HARAJU ZADROM! Policija upozorava: ‘Budete oprezni i sumnjičavi’

Foto: Vojko Bašić/Cropix

PU zadarska izvijestila je kako je u petak zaprimila nekoliko dojava o lažnom predstavljanju putem telefonskih poziva.

Osobe koje su se lažno predstavljale, govorile su kako su policijski službenici te da traže podatke o bankovnim računima i ušteđevini.

Iz policije kažu kako su prevaranti kazali kako je to u svrhu provjere jer je njihov račun zloporabljen.

“Građanima još jednom skrećemo pozornost da budu posebno oprezni kada ih telefonski kontaktiraju osobe koje se predstavljaju kao djelatnici policije ili banke i u razgovoru od njih traže novac ili neke osobne i bankovne podatke. Djelatnici banke službene radnje obavljaju isključivo u svojim poslovnicama, a policijski službenici se dolaskom na kućnu adresu legitimiraju službenom iskaznicom i ako imaju potrebu izuzeti neki predmet, za to izdaju službene potvrde o oduzimanju predmeta”, poručuje policija.

“Svakako savjetujemo da budete oprezni i sumnjičavi i da nakon zaprimanja ovakvih i sličnih poziva pozovete policiju na broj 192, kako bi se provjerili sumnjivi osobni ili telefonski zahtjevi nepoznatih osoba koje se predstavljaju kao službene”, nastavljaju iz PU zadarske.



“Posebno molimo osobe koje se brinu o osobama starije životne dobi da ih upute o ovim pojavnim oblicima prijevara s obzirom na to da je iskustvo pokazalo kako počinitelji ovih kaznenih djela koriste stariju dob osoba, njihovu dobronamjernost i nepažnju kako bi od njih na razne načine otuđile novac”, zaključuju.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI