NOVE PROMJENE U ORGANIZACIJI ZAGREBAČKOG ADVENTA: Evo koji su uvjeti za dobivanje kućice

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Predsjednica Nezavisne udruge ugostitelja Žaklina Troskot, komentirala je novo održavanje adventa u Zagrebu.

Kućica će biti puno manje, samo 32, ali zagrebački ugostitelji moći će posluživati jelo i piće na terasama svojih lokala pa bi posjetitelji ponovno mogli uživati u širokoj ponudi adventske hrane. Novi je to prijedlog zagrebačkih vlasti koji dolazi kao nadomjestak za manji broj kućica.

“Poanta nam je da ponudimo raznoliku ponudu, da svaki ugostitelj osmisli neki svoj meni koji će ponuditi gostima tako da imamo šaroliku ponudu. Oni će biti okupljeni pod manifestacijom naziva “Jingle Mingle”, do sada imamo 45 članova ali svaki dan se još netko pridruži”, rekla je Troskot za RTL Danas.

Naglasila je kako podržava promjenu što se tiče transparentnosti, ali nisu zadovoljni jer jedini kriterij za dobivanje kućica bila je cijena, a treba uzeti u obzir više faktora.

“Osnovana je radna skupina koja će početi djelovati početkom sljedeće godine za Advent 2022. koja će bolje postaviti kriterije da osim cijene se pazi da kućice dobivaju oni koji se time i bave koji su minimalno tri godine bave ugostiteljstvom”, rekla je.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI