NOVE ODLUKE VLADE: Ministri Butković i Primorac ušli su u Nacionalno vijeće za uvođenje eura

Foto: Nikša Stipaničev/Cropix

Vlada RH izvijestila je kako je u zatvorenome dijelu sjednice u četvrtak donijela Odluku kojem ministra financija Marka Primorca imenuje zamjenikom predsjednika Nacionalnog vijeća za uvođenje eura. Također, ministar mora Oleg Butković imenuje se za člana.

“Izmijenjena je Odluka o osnivanju Nacionalnog vijeća za uvođenje eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj kojom se određuje za zamjenika predsjednika ministar financija dr. sc. Marko Primorac i dodaje član ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, po položaju.

Dr. sc. Marku Primorcu dano je odobrenje za obavljanje znanstveno-istraživačke i edukacijske djelatnosti na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu”, priopćila je Vlada.

Dodaju i kako je na osobni zahtjev Ante Matijević razriješen dužnosti glavnog državnog rizničara i Nacionalnog dužnosnika za ovjeravanje. Njegovom nasljednicom imenovana je Danijela Stepić.

Isto tako, Ante Matijević razriješen je i dužnosti člana Upravnog vijeća Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije, dužnosti člana Vijeća za sustav unutarnjih kontrola u javnom sektoru i dužnosti člana Stožera civilne zaštite, a novom članicom imenovana je Stepić, naglašava Vlada.



Matijević je razriješen i u Mješovitom povjerenstvu Vlade Republike Hrvatske i crkava, odnosno vjerskih zajednica, za provedbu odredaba Zakona o pravnom položaju vjerskih zajednica i odredaba ugovora o pitanjima od zajedničkog interesa sklopljenih između Vlade Republike Hrvatske i crkava, odnosno vjerskih zajednica, a novom predstavnicom Vlade imenovana je Danijela Stepić, kao predstavnica Ministarstva financija.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI